NAYLON afiş, naylon bez, naylon poşet, naylon parti bayrakları ve  naylon oyuncaklar hayatımıza girip ciddi bir sağlık sorunu oluşturmaya başlamıştı. Çevre kirliliğine neden olan naylon poşetlerin yıllarca çürümeyip hayatta kalması ve sağlığımızı tehdit ediyor olması bizi kara kara düşündürüyordu. Bu seçimde partilerin naylon bayrak ve afiş kullanmama( ya da sınırlı kullanma) kararı yerinde ve sağlıklı bir karar olmuştur. 1 Ocak 2019 dan itibaren de marketlerde Kullanılacak poşetlerin parayla satışına karar verilmesi de bu yasak için atılmış bir adım olarak değerlendiriyoruz.
Aslında parayla satışına da izin verilmemeliydi. Belki aşamalı Kaldırılması düşünülmüş olabilir diyor, anlayışla karşılıyoruz. Madem ki sağlığa zararlı o halde kullanımına kısıtlama getirilmeli. Bu sektörde açılmış olan fabrikalar, üretim merkezleri vardır. Buralarda da çalışan yüzlerce (belki de binlerce) işçinin var olduğunu düşünüyoruz. Naylon poşetin bir anda yasaklanması onlara zarar verirdi; bu işin aşamalı yapılması  isabetli bir karar olacaktır. Bir müddet Sonrada çevreyi ve insanların sağlığını tehdit eden bu poşetlerin kullanımı tamamen yasaklanmış olacaktır inşallah.
Peki çözüm nedir diyeceksiniz? Çözüm sizin de düşündüğünüz gibi: File, bez Çanta ve kese kağıdı kullanımının yaygınlaştırılması. Dönüşümü kolay, eskiyince sobaya atıp yakabileceğiniz sağlığınızı zarar vermeyecek olan malzemenin kullanımının tercih edilmesi isabetli bir karar olacaktır. Marketler ve tüm satış merkezleri naylon poşet yerine bu tür malzemeleri tercih etmesi tüketicinin de hoşuna gidecektir. Ucuz ve maliyeti düşük olan malzemeler tercih edilmeli; bez torba, file ve kese kağıdı kullanımı yaygınlaştırılmalıdır. Çevreyi kirleten ve insan sağlığını tehdit eden naylon poşetlere para yağdıran marketler, mağazalar bunu niye yapmasın?
Şimdi Siyasi Partilere, Başkan adaylarına, Belediye meclisi,  il Encümen adaylarına ve Muhtar adaylarımıza önerimizdir. Adınıza işlenmiş reklam olarak file ve bez torba yaptırıp halka dağıtabilirsiniz. Hem de çok mükemmel olur, çevre dostu bir insan olarak alkışlanırsınız. Poşet rezaletinden de bizi kurtarmış olursunuz!.. Bedava naylon poşet dağıtın diye sosyal medyada reklam yapan arkadaşlarımı da esefle karşıladığımı ifade ediyorum. Böyle bir şey insanımıza ihanet olur!..
Bir isabet oldu: Akşam köşe yazımı hazırlıyordum. Eski bir dostum; Yayınevinde çalıştığım patronum Isparta Özgül Yayınları sahibi Mehmet Ali Çelik bey telefonla beni aradı, hayret ettim sanki içimi okumuşçasına: "Ahmet Hocam! Sosyal medyadan bir uyarını gördüm, naylon poşet yasağı uyarınıza katılıyorum. Bunun için aradım." diyordu. Gülüştük epeyce bir muhabbet ettik. Mehmet Ali Çelik Beyin ilginç çıkışları var. Naylon poşet yasağı başlar başlamaz Buzağı Battaniyesi imalatından sonra reklam işi bez torba imalatına yönelmiş.
İsabetli bir karar vermişin dedim kendisini de tebrik ettim. Söylediğimiz gibi  üzerinde partinin ve adayın reklamı olan hediyelik bez torba imalatını başlatmış. Cidden sevindim: Hatta Isparta, Burdur, Antalya yöresinde adaylara bez torba yapmaya başladık bile diye müjde verdi. ALIN size Türk aklı, ALIN size yeni bir iş alanı...Niye naylon torba rezaleti içinde boğulalım ki? İşte çözüm, işte çare...