Mide rahatsızlıklarını geçirmeye, hazmı kolaylaştırmaya, ateş düşürmeye ve romatizmada kullanılabilir. Cildin güzel olmasını sağlar. Yara ve yanıkların giderilmesinde yardımcı olur. Cildi sıkılaştırmaya, sivilce ve akneleri kurutmaya, tonik olarak kullanılabilir. Pastalar esans olarak kullanılabilir. Kan dolaşımını düzenlemeye ve sinir yatıştırıcı olarak kullanılmayı önerilir.
KULLANILIŞI: Dahilen yarım fincan suya 3 damla damlatılarak günde 3 defa kullanılır. Haricen; cilde masaj yapılarak sürülür.
NOT: Cilt için kullanırken nemli pamuk ile cilt temizlenir. El ve cilt için kullanıldığında birebir tatlı badem yağı ile karıştırılıp kullanılır. El ve cilt gibi güneş gören yerlerde kullanmayınız. 
SARIMSAK UÇUCU YAĞI
Yüksek tansiyonu düşürmeye, iştah açmaya, hazmı kolaylaştırmaya, kabızlığı gidermeye, kanı temizlemeye, kalp adalesini kuvvetlendirmeye, tansiyonu dengelemeye, saçkıran hastalığına, ayrıca saç uzamasına ve dökülmesini önlemeye etkili şekilde yardımcı olur. Mikrop öldürücü olarak ta kullanılması önerilir.
KULLANILIŞI: Dahilen 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak günde 3 defa içilir. Haricen cilde masaj şeklinde uygulanır.
SOYA YAĞI
    Karaciğer yağlanması ve karaciğer yorgunluğu gibi karaciğer fonksiyonları düzenleyerek kötü kolesterolü düşürür. E,D ve K vitaminleri içermesi nedeni ile hücre yenilemesi, dokular onarıcı özelliğe sahiptir. Ayrıca safra, sinir sistemi, eklem ağrımaları, gece terlemelerinde destekleyicidir.
KULLANILIŞI: Dahili olarak günde 2 çorba kaşığı kullanım tavsiye edilir.
    Düzenli kullanımlarda bağırsaklarda hareketlilik görülebilir. Haricen cilt bakımında dekoltede, yüzde ve cilt kurumalarında, karın ve problemli bölgelerde dairesel masaj hareketleriyle ovma ve sürme yöntemi ile kullanılır.
SUSAM YAĞI
    Dahilen müshil, haricen ise özellikle kuru citlere, kirpik, kaş ve saçlara rahatlıkla kullanılması önerilir. Saç kırılmalarını önler. Şeker hastalığında da kullanılmalıdır.
    Yanıklarda iyileştirici özelliği vardır. Her cilt tipine uygundur. Yemeklere lezzet verir. Romatizma ve selülit içinde faydalıdır.
KULLANILIŞI: Her sabah aç karnına 1 çay kaşığı içilir. Müshil olarak ta 1 çay kaşığı alınması tavsiye edilir. Haricen cilde ve saça masaj şeklinde kullanılır.
TATLI BADEM YAĞI
    Kuru ve çatlak ciltlere çok olumlu etkileme de ve pürüzleri gidermede kullanılabilir.Ayrıca saç besleyici özelliğinden dolayı saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur.Her cilde, özellikle hassas ve kuru ciltlere uygulanabilir.Kabızlığın giderilmesinde kullanılır.
KULLANILIŞI:Haricen saç diplerine parmak uçları ile friksiyon yapılır.Cilde masaj şeklinde tatbik edilir.Dahilen kabızlık için günde 1 çay kaşığı içilir.