Örgüte katılan 3 Alman’ı da fotoğraflarından teşhis eden M.D şöyle diyor: “Örgütte Irak, Suriye ve Avrupa ülkelerinden çok sayıda terörist var. Alman vatandaşı olan Medya ile birlikte Demhat ve Şevin kod adlı 2 Alman daha benim bulunduğum kampta vardı. Medya örgütte hemşire olarak görev yapıyordu. Diğer Alman kadın teröristler de ırk, millet ve vatan ayrımı yapmadan örgüte destek verdiklerini söylüyorlardı.”
PKK'ya Alman gizli servisinin verdiği destek bir kez daha günyüzüne çıktı. Çözüm sürecinin başladığı günden bu yana PKK'yı kontrol altına almak için Kandil'e akın eden Alman istihbaratçılar, örgütün merkez üssünde teröristlere askeri eğitimler verdi. İran ve İsrailli ajanların dışında Kandil'e giden 7 Alman, hem gerilla savaşı hem siyasi propaganda hem de bombalar konusunda PKK üyelerini geçtiğimiz şubat ayından beri eğitti. 7 Haziran seçimleri sonrası konsept değişikliğine giden Alman ajanlar, Kandil'de verdiği eğitimlere bir de 'şehir savaşları'nı ekledi. Türk istihbaratı, örgütün özerklik çıkışıyla birlikte il ve ilçelerde kurduğu hendekli, el yapımı bombalı tuzakların arkasındaki güçleri tespit etmeye çalışırken, sınırda ilginç bir tezgahla karşılaştı.
“Örgütün elindeki anti-tank ve anti-personel mayınlar ABD ve İsrail’in bölgeye gönderdiği mayınlardır. PKK telsizleri Hollanda’dan getiriyor. Füzeler Ermenistan üzerinden kamplara ulaşıyor. ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra Irak ordusuna ait silah ve mühimmatın bir bölümü PKK’nın eline geçti.”
PKK kamplarına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava operasyonlarında bombalar altında ölenlerden biri, bir Alman istihbaratçıydı. Sınır ötesindeki Kandil kamplarında teröristlere eğitim verirken ölen Alman ajan Kevin Joachim'in (22) cenazesi Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürülmek istendi. Türkiye bu işlemi kabul etmeyince Alman gizli servisi, bu operasyon için bir plan geliştirdi. Ajan Joachim, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesinde PYD'lilere eğitim verdiği sırada hayatını kaybetmiş biri gibi gösterilerek yeniden Türkiye sınırına getirildi. Plana göre, PYD saflarında ölen bir Avrupalının cenaze nakline Türkiye izin verecekti, ancak öyle olmadı. 
IŞİD'le mücadele kapsamında Irak Kürt bölgesine 3 farklı tipte ağır silahlar gönderen Almanya, bu silahların PKK'ya nasıl transfer edildiği sorusuna sessiz kalıyor. İstihbarat birimleri, IŞİD'le savaşan Kürt gruplara silah sevkiyatı yapıyor görünen Almanya'nın çok sayıda mühimmatı PKK kamplarına götürdüğünü belirtiyor. Kandil, Hakurk ve Çemço bölgelerindeki 3 lojistik üsse sevk edilen Alman menşeli ağır silahların, TSK'nın hava operasyonları sonucu yok edildiği öğrenildi.
Yaralı ele geçirilen ya da kendisi teslim olan PKK'lıların verdiği bilgilerden yola çıkan güvenlik güçleri, örgütle ilgili önemli bilgilere ulaştı. PKK'nın önümüzdeki dönemde yabancı uyruklu örgüt üyelerini canlı bomba ve şehir merkezlerindeki bomba yüklü araçlarla saldırı için kullanacağı ifade edildi. PKK'nın ayrıca ''Ölümsüz Apocu Fedailer Taburu'' adını verdiği, büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan 600 kişilik canlı bomba grubu yetiştirdiği de bildirildi.
M. D.’ye göre, örgüt içinde ciddi sıkıntı yaşanıyor:“Örgüt mensupları her an örgütten kopabilir. Fakat ellerinden tutan olmadığı için örgütten kaçamıyorlar. Çünkü, silahlı olarak örgütün bir yere varamayacağı konusunda hepsi aynı fikirdeler.”