Sağlık alanındaki alternatif tıp yöntemleri arasında öne çıkan zencefil, hem kanserle mücadelede destekleyici bir rol oynuyor hem de kilo verme sürecini hızlandırıyor. Bitki biliminde, kanserin olası semptomlarını önleyebilen birçok bitki bulunsa da, zencefil bu listeye acı bir tat bırakarak öne çıkıyor. Zencefili doğru bir şekilde nasıl tüketebileceğiniz, sindirim sistemine olan olumlu etkilerini artırabilir.

Öyle bir bitki ki! Hem zayıflatıyor, hem kanserden koruyor! (2)

BİLİMSEL ARAŞTIRMALARLA KANITLANMIŞ KANSERLE MÜCADELE GÜCÜ

Yozgatlıların sağlığını tehdit ediyor! Uzmanı uyardı Yozgatlıların sağlığını tehdit ediyor! Uzmanı uyardı

Zencefilin içerisinde yer alan gingerol ve diğer antioksidan, antienflamatuar bileşenler, bilimsel çalışmalarla desteklenerek kanserle mücadelede etkili olabileceği gösterilmiştir.

Öyle bir bitki ki! Hem zayıflatıyor, hem kanserden koruyor! (2)-1Yapılan bir araştırmada, kolorektal kanser riski yüksek olan 20 katılımcı, günde 2 gram zencefil tüketti. 28 gün süren bu çalışmanın sonuçları, zencefilin bağırsak astarındaki kanser benzeri değişiklikleri azalttığını ortaya koymaktadır. Ayrıca, zencefilin içeriği kilo verme sürecini destekleyerek faydalı bir etki sağlamaktadır.

Öyle bir bitki ki! Hem zayıflatıyor, hem kanserden koruyor! (1)

FARKLI FORMLARDA TÜKETEBİLİRSİNİZ

Zencefili çay olarak demleyerek ya da lezzetli zencefilli kurabiyeler yaparak tüketebilirsiniz. Ancak bu uygulamalara başlamadan önce muhtemel alerjilerinizi göz önünde bulundurmanız ve sağlık profesyonelinize danışmanız önemlidir.

Öyle bir bitki ki! Hem zayıflatıyor, hem kanserden koruyor! (1)-1 Zencefilin sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden faydalanmak için doğru tüketim şeklini seçmek, sağlıklı bir yaşam için atılmış önemli bir adımdır.

Kaynak: Haber Merkezi