COVİT-19 salgını her kesimin, her bireyin kendisine yeni bir yol haritası çizilmesini zorunlu kıldı. Salgın ile mücadeleden etkilenen kesimlerden birisi de eğitim/öğretim alanında sorumluluk üstlenen eğitimciler, eğitim alan öğrenciler ve çocuğunun geleceği konusunda belirsizlik yaşayan veliler oldu.
Yozgat'ın geri kalmış bölgelerinden birisi olarak bildiğimiz Kadışehri ilçesinde, eğitim/öğretim alanında farklı bir yol haritası çizilerek, çizilen bu yol üzerinden emin adımlarla ilerleme kaydediliyor. Aslında, salgın ile ortaya çıkan duruma dayalı olmamasına karşın, salgına bağlı tedbirlerle daha da büyük önem arz eden bu çalışma, aynı zamanda bir fedekarlığı da gerektirmektedir.
Kadışehri ilçesinde eğitim seviyesinin yükseltilebilmesi, öğrencilerin yeteneklerine göre sınavlarına hazırlanıp, istedikleri okullarda eğitimlerine devam edebilmeleri için, genç öğretmenler, tecrübeli öğretmenleriyle birlikte köyleri gezip, öğrencileriyle, velileriyle bir araya gelerek, onları yönlendirme, bilgilendirme, çalışma metotları, sınavlara hazırlık noktalarında destek veriyorlardı.Salgın nedeniyle kısıtlamaların devreye sokulması, yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitimin benimsemesiyle birlikte Kadışehri ilçesinde 'Öğretmenim her yerder' projesi uygulamaya konuldu. Gönüllü öğretmenler, köyleri ziyaret edip, internet üzerinden sağlıklı eğitim alamayan öğrencilerle bir araya geliyor, öğrencilerine çalışabilecekleri gerekili malzemeleri ve bilgileri aktarıyor. 
Öğretmen; toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere eğitim ve öğretim sunan kişiler olarak özetleniyor. Bu öğretmenlerimiz de bunu yapıyor.