DÜZ bir bakış ile müzik çalınmasına kısıtlama getirilmesi ''anormal'' bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Genelgenin konuyla ilgili bölümünde, ''Restoran, kafe vb. tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00'ten sonra müzik yayınına (canlı müzik, kayıt dinletilmesi vb. her türlü yayın dahil) hiçbir şartta izin verilmeyecek'' ifadeleri yer alıyor...  
''Covit-19 salgınının yayılmasını müzik notaları sağlıyor!'' şeklinde bir algının oluşmasını da normal karşılayabiliriz. Ama 24.00'den sonra yayının yasaklanması doğal, olması gereken bir durum. Zira, müzik/eğlence sektörünün içerisindekileri çok iyi bilirler ki; o saatten sonra eğlencenin rengi de şekli de değişir. Sarmaş dolaş oyunlar oynanır, halaylar çekilir. ''Vay gardaşım'' muhabbeti, ''Gel seni bir öpeyim'' noktasına taşınır.
O nedenle belirli bir saat sonrasında yasak getirilmesi normal. Anormal olan gecenin belirli saatten sonra eğlenceye son verilmiş olması değil, eğlence mekanlarının o saate kadar açık tutulmasıdır. Neden?
Eğer, kahvehanelerde oyun oynanması yasaklanıyorsa, eğlence yerlerinin açık kalması anormal. Eğlence yerleri açık kalıyorsa kahvelerde oyun oynanmaması/yasaklanması anlamsız. Daha açık söyliyeyim; Bir masada 4 arkadaş alkol alırken virüs bulaşmıyorsa, aynı 4 arkadaş bir masa başında oyun oynarken de bulaşmaz. 
Yozgat'ta kahveci ve lokantacı esnafının durumu vahim. Kahvehaneler oyun yasağı nedeniyle deyim yerinde ise ''sinek avlıyorlar.'' Belirli kurallar konularak, örneğin yancıların oturmasına kısıtlama, oyun aletlerinin dezenfektesi gibi önlemler devreye sokulup, bu sektörde rahatlatılabilir, diye düşünüyorum...