OKUYANIN çok az OLDUĞUNU bildiğimiz halde Israrla yazmaya, Çizme'ye, uyarmaya, zaman ayırmaya ve inatla bu köşeden seslenmeye devam ediyoruz. Bıkmadan usanmadan da devam edeceğiz Allah Ömür verdiği sürece...
    Neden diyeceksiniz, bu Israr, bu inat neden?
Hayat bir okuldur, biz de o okulun talebeleriyiz. Örnek insan Allah'ın Resulü (sav) "Beşikten mezara kadar eğitim" dememiş mi? Öğrenimi beşikten mezara kadar olan alana taşımış. Bizim yaptığımız da bir Tür Yaygın  eğitimdir. Okuduğumuzu, araştırdığımızı, insanlık için faydalı bulduğumuzu sizlerle paylaşıyoruz. Bir Kültür- bilgi alış verişinde bulunuyoruz.
    Doğruları yazmayı, güzel şeyleri yazmayı planlıyor güzel bulduklarımızı bu köşeden sizlerle paylaşıyoruz. Zaman zaman da yerel- bölgesel sorunları da dile getiriyoruz. Yazan çizen üreten ve düşüncelerini  anlatan duyarlı bir vatandaş olmaya gayret gösteriyoruz. Bizler de insanız, yorum ve önerilerimizde size göre hataya düştüklerimiz olabilir, bunu da düşünce farklılıklarına yorumlayıp hoş görmenizi isteriz. Asla biz her şeyi biliyoruz demeyiz, demedik... Sizin de bir öneriniz olursa saygı duyar bunu da medenice oturup tartışırız, yazarız.
    Insan Ömrü çok kısa şüphesiz ki insanın bir Yaratılış  gayesi- amacı var. Sonuçta biz kuluz ve faniyiz. Belirlenmiş bir Ömrümüz var; halkın deyimi ile kepek tükenince (Rızık) bu Ömür noktalanacak. Önemli olan şerefli Haysiyetli ve namuslu bir Ömür geçirebilmektir.  Öyle değil mi? Yaşadığımız her anın önemli OLDUĞUNU biliyor, her eylemimizden de sorumlu olduğumuza inanıyoruz. O halde hayatta güzel Şeyler yaşamak, güzel Şeyler paylaşmak, güzel Şeyler anlatmak sanırım enfaydalı, en şerefli bir eylem olacaktır.
    Hayat boş diyorlar? Oysa onun içini doldurmak bize kalmış:  Ya boş yaşarsınız ya da içini güzel ve yararlı şeylerle doldurursunuz. Seçim size bırakılmış. Yaşadığınız Ömrün Sayfalarını güzel ve şerefli işlerle de doldurabilirseniz, Ahlaksız kötü işlerle de,  bunun tercihi size ait. Ama inancımıza göre bunun hesabının yapılacağı bir Kıyamet- büyük gün, hesap gününün OLDUĞUNU unutmayacaksın. İnanıyorsan bu bir gerçek, inanmıyorsan ne diyelim Allah uyanmanı nasip eylesin. Işte  o: Acı gerçek seni bekliyor!
    Konumuza Dönelim, biz de sayfalarımıza güzel Şeyler yazma adına hayatın boşluğunu güzel ve faydalı şeylerle doldurma adına yazmaya devam ediyoruz. Bu Köşeyi kendi adımıza koruma kollama ve insanlığa hizmet sunma makamı- koltuğu olarak Görüyor yazmaya Çizme'ye devam ediyoruz. İnşallah güzel şeyleri terennüm edenlerden oluruz...
    Birileri merak ediyor da olabilir , bu işleri para karşılığı yapıyorlar diye...! Hayır biz bu işleri insanlığa - hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza hizmet olarak düşünüyor para karşılığı da yapmıyoruz. Çünkü bizleri elhamdüllah devlet baba büyütmüş, okutmuş, beslemiş ve topluma faydalı olmamız için yetiştirmiş. Biz de insanlık- vatandaşlık görevimizi seve seve yapmaya çalışıyoruz.
    Buraları bir okul, bir mektep, bir hizmet alanı kabul edip insanlık görevimizi yapmanın gayretindeyiz. Allah Ömür verdikçe, Rabbim müsade edip sağlık verdikçe yazmaya, uyarmaya, paylaşmaya devam edeceğiz inşallah. Neden ILERI' ye de cevap verelim. Alıştık, bir aile olduk, birbirimize hakkımız hukukumuz geçti. Mutedil, Sabırlı, sükûnetli  ve istikrarlı olmanın dışında bir amacımız yoktur. Diğer arkadaşlarımıza da saygımız vardır, onları da muhabbetle kucaklarız, çünkü aynı şeyleri paylaşıyoruz. Toplumsal bir hizmet yaptığımıza inanıyor  bu vesileyle işimizde ısrarcı oluyoruz. Rabbim hayır  ve güzel şeyleri nasip eylesin ; bizi hayra yönlendirsin!...