Yozgat'ta 2007 yılında başlayan 400 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi yapımıyla ilgili çalışmalar rafa kaldırıldı, gündemden de çıkartıldı.
Süreç 2007 yılında başlatıldı. Mevcuk hastanenin ihtiyaca cevap vermediği belirtilerek, yeni bir hastanenin yapılması gündeme geldi. Yapılacak hastane bölgenin ihtiyacına yanıt verecek şekilde projelendirilip, Yozgat ve bağlı ilçelerinden hastaların diğer illere sevki önlenecekti. Bu niyetle başlatılan çalışmalar devam ederken, bakanlık nüfusu 800 binin altındaki illerde yataklı tedavi hizmetlerinin tek çatı altında toplanmasını uygun buldu. Bunun üzerine Yozgat'ta bulunan Bozok Üniversitesi'ne bağlı Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Devlet Hastanesinin tek binada hizmet vermesini kararlaştırıldı. Yozgat'ta kurulması planlanan 400 yatak kapasiteli ''Eğitim ve Araştırma Hastanesi" hastanesi binası ile ilgili ihale sürecide geçen yıl tamamlandı. İhaleyi kazanan yüklenici firma; Yozgat'a yapılacak 400 yataklı hastanenin, projenin finansmanını, uygulama projesini, tasarımını inşaatını, medikal cihaz ve diğer ekipmanlarının tedarikini ve tesisi için gerekli mefruşatı sağlayacak. Ayrıca tesislerin bakım ve onarımı, görüntüleme, laboratuar ve diğer tıbbi destek hizmetleri ile bilgi işlem, sterilizasyon, çamaşır, temizlik, güvenlik ve yemek dâhil olmak üzere destek hizmetlerinin sunumunu sağlık hizmetleriyle uyumlu ve bakanlık onayını alacak, ticari alanların yapım ve işletmesini de üstlenecekti.
Bu yıl Nisan ayı itibariyle hastanenin temeli atılmasını beklerken, araya sanki ''Sihirli bir değenek'' girdi ve sürecin yavaşlaması ve olumsuz yönde sonuçlandırılmasına yönelik gelişmeler birbiri ardına yaşandı.
Aldığımız istihbarat bilgilerini kamuoyu ile paylaştık, hastanenin temelinin atılmayacağını, hatta Yozgat'a projelendirildiği gibi bir hastane yapımının da söz konusu olmayacağını ileri sürdük. Bu tezimize yanıt gecikmedi. Birbiri ardına yapılan açıklamalarla, ''Hastanenin temelinin yakında atılacağı, gerekirse TOKİ'nin hastanenin yapımını üstleneceği'' söylemleri ortaya atıldı. Tüm söylemler kendi eçirisinde tezat teşkil etmesi görmezden gelindi, ''Yapılacak!'' denildi.
İnanmadım, inanmıyorum, temeli atılıncaya kadar da inanmamı kimse beklemesin...
Sonrasında ihale iptal edildi.
Ardından açıklamalar peşpeşe yapıladı, ''Hastanenin temeli bu yıl mutlaka atılacaktır, hem de belirlenen yerde atılacaktır'' denildi. Siyaset yaptıklarını düşündüğümden inanmadığımı tekrarladım, ''Sadece bizi oyalıyorlar'' diye yazdım.
AK Parti'ye yakın olduğunu bildiğim bir dostum, ''Hacı, bir şey biliyorum da söylüyorum, hastanenin temeli Eylül ayı içerisinde atılacak, bak gör'' diyerek,  fazla iddialı olmaması istediğinde bile ''İnanmıyorum'' karşılığını verebildim.
Ve bugüne geldik...
Ortada temel olmadığı gibi gündemden de düştü, düşürüldü.