Almanya’da terör örgütü PYD/PKK yandaşları Türk camilerine saldırılarını artırdılar. Cami duvarınlarına  "Afrin", "intikam"ı  "YPG" yazdılar. Başkent Berlin’in Reinickendorf semtinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Koca Sinan Camii’nde Pazar gecesi meydana gelen yangında, caminin giriş ve iç bölümü yandı. 60 itfaiyecinin müdahale ettiği yangın bir saatte zor kontrol altına alınabildi. 
Kapüşonlu bir kişinin caminin giriş kapısını kırdığı ve içeriye yanıcı madde attığı, ondan sonra da yangının meydana geldiği anlatıldı. Saldırganların üç kişi oldukları ve yaya olarak olay yerinden kaçtıkları belirlendi. Bu saldırıyla birlikte son üç ayda Almanya’da camilere dönük yapılan saldırıların sayısı 24’e yükseldi. Türk işçiler tedirgin, aileler huzursuz ve baskılar hat safhada...Güvensiz bir ortam, şiddet ve baskı dolu bir yaşam Tükleri huzursuz ve tedirgin ediyor.
Almanya'da terör örgütü PYD/YPG yandaşları, Hannover Havalimanı'nda Türklerin bulunduğu terminali işgal etti. Ellerinde terör örgütünü simgeleyen paçavralarla alanda bulunan Türk yolculara saldırdı. O anlar kameralara yansıdı. Alman polisinin terör örgütü yandaşlarının havaalanına girmesine izin vermesi ve müdahalede gecikmesi ise bir hayli tepki çekti.
Yurtışında özellikle de Almaya’da yaşayan Türk vatandaşları, etnik kökene göre Türkler ve Kürtler şeklinde bir ayrıma maruz kalmakta;  bir tarafı haklar ve özgürlük havuzuna yerleştirirken, bir tarafı ise kısıtlama ve hürlüğüne zincir vurulmuş iki taraf olarak karşımıza çıkmaktadır. Avrupa özellikle de Almanya Türk işçilerimiz için güvensiz bir ortam olarak karşımıza çıkmaktadır. 
Bir Türk vatandaşının neredeyse sokakta bile rahat yürüyemediği bir ortamda, bir YPG/PKK yandaşının Avrupa ülkelerinden herhangi birinde ve Almanya’da istediği gibi hareket edebildiği görülüyor. İllegal topluluklarla birlikte sokaklara çıkıp eylemler yapan PKK yanlısı kişilere ise Alman hükümeti hiçbir müdahalede bulunmuyor. Özellikle PKK propagandacılarının Köln’de düzenledikleri gösteri ile Almanya’nın PKK’ya  gereğinden de fazla ılımlı davrandığının somut bir örneğidir.
Berlin’de hükumetin basın toplantısı Afrin protestosuna sahne oldu. YPG bayrağı açan eylemciler, ”Alman tankları Kürdistan’dan çekilsin” sloganları attı. Alman hükümetinin olağan basın toplantısı protestocular nedeniyle yarıda kesildi. Afrin gündemiyle toplanan Almanya Parlamentosunun basın toplantısının devamında skandal görüntüler yer aldı. Beş protestocunun ardından Alman vekiller boyunlarına terör örgütü YPG/PKK poşuları asarak, Zeytin Dalı harekatının bir an önce durdurulmasını talep ettiler.
Demokratik- Dost ve müttefik ülke olarak gördüğümüz, yüz binlerce işçimizle gelişme ve kalkınmasına Katkıda Bulunduğumuz; Birinci Dünya Savaşı'nda Sırt sırta savaştığımız Almanya bugün nasıl oluyor da Türk düşmanı kesiliyor ve teröristlere kucak Açıyor, kol kanat geriyor? Bunu Anlamakta zorlanıyoruz. Nedir bu Almanlar'ın Türk ve Müslüman düşmanlığı? Insanlık bunun Hesabını zalimlerden, despotlardan  sormayacak mı? Biz soracağına inanıyoruz!