HAYVANCILIK konusunda Yozgat önemli mesafeler almaya başladı. Küçük ve büyükbaş hayvancılık işletmeleriyle birlikte, aile işletmelerinin sayı da artıyor. Bu artış ile birlikte bazı talepler de ortaya çıkıyor. Artan hayvan varlığı ile birlikte en önemli sorun kaba yem üretimi. Kaba yem konusu hayvancılık sektöründeki maliyetlerin düşürülmesi açısından önemli. Bu konuya başka bir zaman tekrardan dönüş yapabiliriz.

Yozgat'ta hayvancılık sektöründe gelişmeler yaşanırken, Veteriner Fakültesi'nin kuruluşuyla birlikte, öğrencilerin kaliteli, uygulamalı eğitim alabilmeleri için bir 'Hayvan Hastanesine' ihtiyaç duyuluyor. 

ORAN Kalkınma Ajansı'nın verdiği mali destek ile Yozgat İl Özel İdaresi tarafından planlanan Çalatlı Köyü yakınlarındaki Hayvan Borsası ile birlikte 'Hayvan Hastanesi' kuruluşu proje içerisinde yer alıyor. Hastane tamamlandığında Veteriner Fakültesi'nin de bu tesisden yararlanabileceği kaydedildi.

Gelinen noktada, Hayvan Borsası bünyesinde kurulması düşünülen 'Hayvan Hastanesi' Veteriner Fakültesi'nin ihtiyacını karşılayabilecek konumda olmayacak. O nedenle üniversite kendi bünyesinde bir hastane kurmak üzere kolları sıvadı.
İki ayrı bölgede iki aynı Hayvan Hastanesi'ne ihtiyaç var mı? Bence yok. Konunun aktörleriyle yapmış olduğum görüşmelerde de iki ayrı ve tam donanımlı olmayacak hastanenin israftan başka bir anlam ifade etmeyeceği yönünde oldu. O nedenle konunun bir kez daha masaya yatırılması gerekir. Konun aktörleri bir araya gelip, yarım bir hastane yerine tam donanımla, her ihtiyacın karşılanacağı bir hastane kurulabilir. Ne dersiniz?