ŞEHİR merkezindeki eski müftülük binası yoğun görüşmeler sonucu boşaltıldı ve geçtiğimiz hafta sonu da yıkılarak yerle bir edildi. Tartışmalı yıkım enkazla sona erdi. Yıkım yerinde ya da yerinde değildi, tartışmasına girmeyeceğiz. Büyük Camii çevresinin açılması adına güzel olmuştur. Bundan sonraki sürecin hayırlı olmasını dileriz.
Yozgat Müftülüğü'nün şehir merkezinde hem de Çapanoğlu Camii çevresinde yapımına zorunlu bir ihtiyaç vardır. Tabii ki sadece hizmet binası olarak diyoruz. Neden diyeceksiniz? Büyük Camii önemli ve geçerli bir tercih nedenidir. Çünkü Müftü bey ve vaizler camilere ve şehir merkezine yakın çevrede olması elzem. Vatandaşla iç içe bulunmaları kaynaşma kucaklaşma adına şart ve gerekli. Din adamları dini konularda örnek insanlardır, cemaat de onlardan örnek alacaklar.
İkincisi Müftülük niçin vardır? Dini konularda vatandaşı bilgilendirmek ve uyarmak için. vatandaşın sevinçli acılı günlerinde yanında olacak. Müftü Beyi sağında destekçisi olarak görmek isteyecek. Yani yakınında bulunacak ve her konuda vatandaşa rehberlik edecek. Biz ne yaptık müftü ve vaizleri vatandaştan soyutladık -uzaklaştırdık.
Sayın iş adamı Bilal Şahin Allah Razı olsun Külliye gibi bir hizmet binası sundu bizlere, teşekkür ederiz. Yine orası hizmete devam etsin; Kuran kursu olarak, seminer mekânları olarak ve müftülük görevlilerinin kalacağı konutlar olarak hizmete devam etsin. Bazı önemli toplantı ve seminerler orada yapılsın. Ama Müftülük hizmet binası şehir merkezine taşınsın. Görüyoruz ki dini- mübarek gecelerde burası dolup dolup taşıyor biz de çok mutlu oluyoruz.
Müftü ve müftü yardımcıları dini konularda rehberlik yapan vatandaşı uyaran sorularına cevap veren en yetkili kişilerdir. Vatandaşla da iç içe olmalıdır. Dini liderleri vatandaşımız yakınında görmek istiyor. Dini sorular soruyor, cenazesine, nikâhına buyur ediyor. Din adamını yakın cenahında görmekten mutlu oluyor, Sevinç ve gurur duyuyor. Öyle değil mi?
Diyeceksiniz ki iyi de müftlük binası yıkıldı, daha neyi tartışıyorsun? Şehir merkezinde müftülük binası olarak yapılabilecek mekânlar var. Mesela Fatih Camii yanı.. En uygun yerlerden birisi. Mesela Hüznü Baba Konağı karşısı, mesela Çarşı Karakolu Binası?.. Müftülük için düşünülebilecek önemli ve uygun mekânlardır. İsterseniz bana katılmayın, cami cemaatinin- vatandaşın görüşünü alın öyle karar verin.
Sayın Bilal Şahin bey bu düşüncemize sıcak bakmayabilir. Ancak elzem olan hizmetin sağlıklı yürümesi ve din adamlarının vatandaşla kucaklaşmasıdır... Külliye terk edilsin boşaltılsın demiyoruz. Çok amaçlı olarak kullanılmaya devam edilsin.
Umre - Dini eserlerin satışını vatandaşın içinde bire bir diyaloglarla yürüteceksiniz. Ee bu nasıl olacak? Vatandaş şehir merkezinde; Müftülük kilometrelerce uzaklıkta. Hac – umre müracaatında bulunan insanların çoğu emekli ve yaşlı; günah değil mi bu insanları kilometrelerce uzağa sürgün etmek. Bizden söylemesi....
Yozgat Müftülüğünden böyle bir atağı beklediğimizi belirtelim. Vatandaşın görüşü alınsın genel kanaat bu yönde çıkacak olursa da gerekli adımlar atılsın. Sadece hizmet binası- müftü, müftü vekilleri, vaizler , hac- umre servisi ve Diyanet kitapları satış bürosu şehir merkezine taşınmalı diyoruz. İnşallah sonuç en kısa zamanda bir çözüme ulaştırılacaktır.
Hizmet: Hakka ve halka olunca akan suların durması da Hak'tır.