Yozgat hava durumu 29 Nisan 2024 Yozgat hava durumu 29 Nisan 2024

Milyonlarca araç sahibinin her zaman yaptığı hatalardan biri ve o hatanın zararları gün yüzüne çıktı. Bu haberden sonra bunu bir daha asla yapmayacaksınız…

Milyonlarca Sürücü Bu Hatayı Yapıyor! Duyunca Bir Daha Asla Yapmayacaksınız (3)

Milyonlarca araç sahibi, her zaman yaptığı ancak bilinçsizce yapılan bir hatanın zararlarını gözden geçirmeli. Yeni araştırmalar, kontak anahtarını, ev veya işyeri anahtarı gibi diğer anahtarlarla birlikte taşımanın araca ciddi zararlar verebileceğini ortaya koyuyor.

Milyonlarca Sürücü Bu Hatayı Yapıyor! Duyunca Bir Daha Asla Yapmayacaksınız (4)Kontak anahtarını normal anahtarlıkla birlikte taşıyanlar, araçlarında bulunan ateşleme silindirinin hassas parçalarının zarar gördüğünü fark etmeliler. Bu eylem, aracın içindeki hassas mekanizmaların yıpranmasına neden olabilir.

Milyonlarca Sürücü Bu Hatayı Yapıyor! Duyunca Bir Daha Asla Yapmayacaksınız (1)

Anahtarlıkta bulunan ekstra ağırlık, ateşleme silindirinin zorlanmasına ve her sarsıntıda, dönüşte veya titreşimde iç parçalarının yavaşça aşınmasına neden olur. Bu da kontak anahtarının bozulmasına veya kilitlenmesine yol açabilir.

Milyonlarca Sürücü Bu Hatayı Yapıyor! Duyunca Bir Daha Asla Yapmayacaksınız (2)-1

Ayrıca, bu hatalı kullanım anahtarın daha hızlı aşınmasına ve aracın çalıştırılmasında sorun yaşanmasına sebep olabilir. Ekstra ağırlık, kontağın bağlı olduğu elektrik sistemine zarar verebilir ve araç bilgisayarıyla iletişimi keserek tamir gerektirebilir.

Milyonlarca Sürücü Bu Hatayı Yapıyor! Duyunca Bir Daha Asla Yapmayacaksınız (1)-2

Bu sorunlardan kaçınmak için, kontak anahtarınızın yanında sadece araç için gerekli anahtarları taşımalısınız ve ekstra ağırlık yapacak herhangi bir şeyden kaçınmalısınız.

Kaynak: Haber Merkezi