MİLLİYETÇİ Hareket Partisinin Yozgat Belediye Başkan adayı olarak belediye eski başkanlarından Mehmet Erdemir'in ismi  kamuoyuna açıklandı. Böylece Ak Parti' den sonra MHP adayı da netlik kazanmış  oldu. Yozgat Belediyesi için iki  ciddi favori belli oldu. Yarışın bu iki isim arasında geçecek olması netlik kazandı. Her iki parti içinde hayırlı olsun diyoruz. Tabii ki, Yozgat içinde hayırlı olur inşallah!..
Yozgat'ta "Taş Mehmet" diye  isim yapan Sayın Erdemir'in MHP camiasında önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Ancak  Sayın Erdemir'in MHP den gidiş ve  geri dönüşü  oldu. Bu durum Seçmen üzerinde nasıl bir etki bırakacak bilemiyoruz. Belediye personelinin bir çoğu da Erdemir döneminden beri devam eden kadro;  bu kadronun kabullenip kabullenmemesi de önemli olacak. Yani bu yarış hiç de kolay olmayacağa benziyor.
Öncelikle şunu ifade etmek isteriz. Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi Arasında devam eden ciddi bir birliktelik var; Bunun adı: "Cumhur İttifakı " Her iki parti de Cumhur İttifakından bir yara almadan çıkmak istiyor. Yani bu yarış fincancı katırlarını ürkütmeden devam etmeli... Kırmadan, dökmeden, işi husumete taşımadan dostça bir Yarışın yapılması öneriliyor. Bunu başarabilirler mi bilemeyiz. Ama her iki parti sempatizanlarının beklentisi bu yönde olacaktır dersek yanlış ifade etmiş olmayız sanırım.
Mehmet Erdemir isminin açıklanmış olması MHP'nin Yozgat Belediye başkanlığını kazanma yarışından kopmadığı anlamına geliyor. Her iki partinin  Adayları da güçlü isimler midir? Bunu tartışabilirsiniz. Adaylardan çok partilerin yarışacağını düşünmek daha mantıklı olacak sanırım. Hani ne derler her iki ismin de artıları  da var, eksileri  de? 
CHP ve İyi Partinin Adayları  sonucu etkiler mi? Etkileyebilir. Güçlü isimler olursa belli oranda oy alıp partilerin sonucunu etkileyebilirler. Mevcut başkanın aday olacağı düşüncesi de sıkça telaffuz edilmeye başlandı. Aday olursa dengeleri sarsar mı? Evet sarsabilir. Çünkü sonuçta oy alacağı kitle aynı kitleden olacak. Partilerin tabanın da hem Ak Parti hem de MHP seçmenin oyları vardır. CHP' nin adayı Yozgat'ta kendi partisinin oyunu alacak,  yani CHP adayının şansı  az olacaktır dersek yanlış söylemiş olmayız. Çok güçlü bir isim takdim ederek yarışta biz de varız, diyebilirler mi? Diyebilirler !..
Bir de işin Yozgat cephesi var: Nedir o? Seçilecek olan Başkanı bekleyen yığınla sorunlar... Borç batağında devam eden Yozgat belediyesi sihirli değneği  olan bir başkan bekliyor!.. " Ateş'ten Bir Gömlek" giymeye talipler: tabirinde bulunsak yanlış söylemiş olmayız. Malum iş hanları, ayyuka çıkan park sorunu, milleti canından bezdiren, daralan ve trafiği alt üst eden caddeler ve Yıkılmış viran olmuş Büyük Cami çevre düzenlemesi.. Artı yeni düzenlemeler yapacağız diye dükkanları yıkılan, mağdur edilen yüzlerce esnaf!.. Yarım kalan virane yerler...
Böyle bir Yozgat sizleri bekliyor !.. "Ateş'ten Gömleği giymeye değer mi" bilemeyiz!  Ama Yozgat'a hizmet edeceğim diyen insanların Yüreklice bu sorunların üzerine gidip şehr-i rahatlatması ve ilin ufkunu açıp modern, yaşanabilir bir Yozgat için mücadele vermesi zor olacaktır. Bunu başardığında ise zor olsa da onurlu ve şerefli bir görevi tamamlamış, adını Yozgat tarihine yazdırmış olacak: Ya da sıradan gelip geçecekler ve yığınla bekleyen sorunları ertelemiş olacaklar ve günü kurtaracaklar...
Evet çok şey yazmak çok şey dile getirmek mümkün. Yozgat'a Sevdalı olmak, Yozgat SEVDASI ile yanıp tutuşmak ve " Gök Kubbede Hoş bir Seda Bırakmak" için var gücüyle çalışmak onurlu bir çaba ve gayret olacaktır. Sıradan gelip geçeceklerse: Ahmet olmuş, Mehmet olmuş ne yazar? 
Bu duygularla Sayın Erdemir'e ve Milliyetçi Hareket Partisi il başkanlığına hayırlı olsun diyoruz. Yozgat ve ilçeleri için de  yerel seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Gönül: kalkınmış, gelişmiş, modern yapıya  ulaşmış, sorunları hallolmuş koca bir Yozgat şehrini hayal ediyor ve arzuluyor;   inşallah bu gönüllerimizde bir hayal olarak kalmaz...