Yozgat ve ilçe belediye başkanı adaylarını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Lutfullah Kayalar’a da özel bir parantez açtı.

Genel Başkan Akşener, Lutfullah Kayalar’ın seçildiği günden itibaren tek düşündüğü yerin Yozgat olduğunu belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcısı Taner Demirer, İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Yozgat Milletvekili Lutfullah Kayalar, belediye başkan adayları, parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İYİ Parti Yozgat ve ilçe belediye başkanı adayları ise şu şekilde: Yozgat Belediye Başkan Adayı Mustafa Görkem Taştan, Yerköy İlçesi Belediye Başkan Adayı Ferhat Yılmaz (mevcut Belediye Başkanı), Sarıkaya İlçesi Belediye Başkan Adayı Vahit Ateş, Şefaatli İlçesi Belediye Başkan Adayı Hayati Uyar, Akdağmadeni İlçesi Belediye Başkan Adayı Süleyman Gök, Aydıncık İlçesi Baydiğin Belde Belediye Başkan Adayı Kadir Şahin,  Sorgun İlçesi Araplı Belde Belediye Başkan Adayı Kars İmdat,  Akdağmadeni İlçesi Oluközü Belde Belediye Başkan Adayı Nedim Akdeniz.

Kazım Arslan: Başlayan iş yarım kalmaz! Kazım Arslan: Başlayan iş yarım kalmaz!

akşener iyi parti (4)

 “YOZGAT SÖZ VERİLDİĞİ GİBİ OLDU MU?”

Yozgat’a gelince kendi şehrindeymiş gibi hissettiğini dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Yozgat benim için hem ülkenin kurtuluşunda en fazla gencini, en fazla aile babası erkeklerini milli mücadelede geriye bakmadan ülkenin kurtulması için gönderilen şehirlerin başında gelir. Yozgat’ta PKK terörüyle mücadele de en fazla şehit veren illerimizin başında geliyor. Yozgat benim için kadınıyla, erkeğiyle vatan savunmasında her şeyin istikbalini evladını ortaya koyan insanların yaşadığı bir şehir. Yozgat Yörüklerin şehri onun için önemli bir ifadesi vardır benim için. Yozgat’a gelince kendi şehrimdeymiş gibi hissediyorum çünkü Yozgatlılar yaralılara merhem olan insanlardır çünkü Yozgatlılar bir dilim ekmeği garibanla paylaşanlarıdır çünkü Yozgatlılar düşenin elinden tutup kaldıranlardır. Yozgat’tan pek çok milletvekili seçildi içinizden bakanlar çıktı ve 22 yıldır da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı baş tacı yapan Yozgat. Peki, Yozgat söz verildiği gibi Türkiye’nin marka şehri Avrupa’nın marka şehri olabildi mi” dedi.

akşener iyi parti (3)-1

“YOZGAT’A EN FAZLA HİZMETİ GETİREN KİŞİ LUTFULLAH KAYALAR’DIR”

Yozgat’ta fabrikaların kapatıldığını söyleyen Akşener,  “Yozgat’ta şuanda 17 bin genç kayıtlı işsiz. Şeker fabrikası vardı ne oldu kapatıldı. Çimento fabrikası vardı yabancı bir şirkete satıldı. Yozgat’ta sanayi gelişti mi? Yozgat kokulu mercimekte birinci sırada yer alıyor şuanda kaç bin dekar mercimek üretimi yapılıyor bir milyona yakın dekar ekilmiyor. Pancarda bir numaraydı Yozgat pancarda da Türkiye’de önemli pancar yetiştiricisi Yozgat ama ekim alanlarının geriye gittiğini görüyoruz çünkü Yozgat’a Yozgatlının kendisine verdiği değerin karşılığı verilmiyor. Yozgatlı ben velinimetim, ben seçmenim kardeşim demediği süre içerisinde ceketimi assam seçilirim şapkamı koysam seçilirim Yozgatlı nasıl olsa seçim zamanı geldiğinde 3-5 tane sohbet ederim bana oyunu veriri deyip kazanıyorlar. Yozgatlı kendi düşünmeyen vatanını düşünen memleketini düşünen insanlar. Bu düşünmenin yolu velinimet olmanın yolu seçmene ne dayatırsam onu seçer iddiasını ortadan kaldırmanın yolu bu yerel seçimlerde iki tarafın kulağını hafiften çekmektir. Bu seçimlerde genç bir arkadaşımız İYİ Parti’den belediye başkan adayı onun kefaleti Lutfullah Kayalar’dır. Lutfullah Kayalar kim? Yozgat’a bu süreç içerisinde en fazla hizmeti getiren kişi. Lutfullah Kayalar hiçbir zaman büyükşehirleri istemedi hep Yozgat’ı istedi. Yozgat hizmet etmek için geçe gündüz mücadele verdi. Seçildiği günden itibaren tek düşündüğü yer Yozgat’tır. İYİ Parti olarak kurulduğumuz günden bütün şehirleri hemen hemen hepsini gezdim. Yozgatlı hizmet alamıyorsa cezalandırmalıdır” şeklinde konuştu.

akşener iyi parti (6)

“YOZGAT KAZANACAK”

Seçimlerden sonra önemli olan adayın değil Yozgat’ın kazanacağının altını çizen İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lutfullah Kayalar, “Bugün Yozgat’ımızda tarihi bir başlangıcı hep birlikte yapıyoruz. Bu sinem salonu Yozgat’ta tarihi bir salondur. 1965’li yıllarda da eski dönemlerde başbakanlık yapmış olan sayın Süleyman Demirel’den başlayarak rahmetli Alpaslan Türkeş Başbuğ, rahmetli Turgut Özal, Ecevit ve birçok değerli lider bu salonda konuşmalar yapmıştır. Bizlerde bugün aslında bu salonda değerli belediye başkan adaylarımızın tanıtımını yapmayı arzu etmemizin nedeni bu salonun Yozgat’taki tarihi yeridir. Bu nedenle Allah kısmet ederse Yozgat’ımızda, ilçelerimizde, beldelerimizde ve bütün Türkiye’de hayırlara vesile olmasını dilediğimiz mahalli seçimler yapılacak. Biz şimdiden huzur içerisinde bir seçim olmasını niyaz ediyoruz ve Yozgat’ımıza yerel seçimin hayırlı olmasını diliyoruz. Bizim anlayışımızda insanlarımızın bölünmesi, ayrılması yoktur. Bunların şahıslar üzerinden ve bir takım görüşler üzerinden yapılması doğru değildir. Bunlar Türkiye için doğru değildir. Adaylar, kazanır adaylar kaybeder şeklinde ki nitelendirmeleri kesinlikle ve kesinlikle kabul etmiyoruz. Şu aday kazandı şu aday kaybetti değil, Yozgat’sa seçimden sonra Yozgat kazandı diyebilecek miyiz önemli olan bu. Kazan Yozgat olacak mı? Önemli olan budur. Aynısı Türkiye için de söz konusudur. Ben şimdiden aday olan ve önümüzdeki haftada açıklanacak olan adaylarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yozgat’ta yüzde 28 oranında 20 ile 35 yaş arasında genç yaşıyor. Yozgat, gençlik ile birlikte yürüyecek çalışacak, gençlik ile birlikte Allah kısmet ederse ve hayırlısıysa Yozgat Belediyesini Yozgat’ın belediyesi olarak gençlerle birlikte geleceğini tayin edecek. Yozgat başkan adayımız Mustafa Görkem Taştan ve ekibi ile bunu sizlere sunacağız. Gençler yeni Yozgat, yeni bir sosyal yapı, yeni bir çağdaş yapı, yeni bir gelecek, göç edilen değil göç alan Yozgat haline getirilmesi için yola çıkıyoruz. Tabi ki takdir Yozgatlınındır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Alpaslan Demir