Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yozgat’ta da engellilerin engelini gidermek amacıyla yürütülen “MAVİ KAPAK” kampanyaları halkın yoğun katılımıyla devam ediyor. Kişi, kurum ve kuruluşların yanı sıra sokak lambalarının direklerine asılan kutularda engelliler için mavi kapak toplanıyor.
İlk olarak Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin ve Yeni Asır gazetesinin desteğiyle sürdürdüğü “Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım” halkın bildiği ismiyle “Mavi Kapak Toplama Kampanyası”  Türkiye sınırlarını aşarak kıtalar arası bir projeye dönüştü.
Projeye Yozgat’tan çok sayıda katılım oldu. Bugüne kadar 120 ton kapak toplanırken, 480 adet tekerlekli sandalye alındı Yozgat’ta da son yıllarda toplanan mavi kapaklarla engellilere tekerlekli sandalye, işitme cihazı gibi ihtiyaçları olan ürünler alınarak armağan edilmektedir. Engelliler için seferber olan Yozgat’lı topladıkları kapaklarla da hem çevreyi kirletmemiş oluyor, hem de doğaya katkıda bulunuyor.
Daha önce gazetemizde gündeme gelen mavi kapak kampanyasını mahalleli olarak başlatan ve tüm mahalle sakinlerinin, kişi ,kurum ve kuruluşların desteği ve yardımıyla ihtiyacı olan bir kız çocuğumuza, Dünya  Dost ve Engelliler Derneği tarafından temin ettiğimiz 1 adet tekerlekli sandalye ve ihtiyacı olan başka birisine de 1 adet işitme cihazını teslim etmiş bulunuyoruz. 10 çuvan mavi kapak yaklaşık 100 kg karşılığında oda derneğin Keçiören’de ki merkezin müdürünün Yozgatlı olması nedeniyle yararlandık. Buradan Dünya Dost ve Engelliler Derneği Keçiören Ankara’ya teşekkür ediyoruz yeniden.
Yozgat Merkez ve ilçelerde yayılan kampanyalar sayesinde insanlar hem toplumsal bir sorumluluğu yerine getirirken hem de birlik ve beraberlik içerisinde yardımlaşma duygusunu ortaya çıkartmışlardır.
Projenin başkanlığını yürüten Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Nurselen Toygar değişik illere şu ana kadar 480 tane tekerlekli sandalye dağıttıklarını bunlardan 3 adetini Yozgat’a gönderdiklerini söyledi. Ve Toygar şöyle söyledi Para yardımı kabul etmediklerinin altını çizen Prof.Dr. Nurselen Toygar insanların sadece topladıkları kapakları getirerek kampanya’ya  destek olabileceklerini söyledi.
Toygar, 250 kg kapak karşılığında bir tekerlekli sandalye veriyoruz. Ancak her kapak getiren kişi veya kuruluş tekerlekli sandalye almıyor. Bilhassa doğu illerinde yaşayan engelli vatandaşlarımızın sıkıntıları, o bölgede görev yapan öğretmenler tarafından bize bildiriliyor. Biz durumlarını raporla bildiren vatandaşlarımıza kapak getirsin, getirmesin tekerlekli sandalye gönderiyoruz dedi.
Haydi Yozgat Halkı yeniden varmısınız. Engelli kardeşlerimizin yüzlerini güldürelim, onları mutlu edelim Tekerlekli sandalye Akülü araba almak için tane tane mavi kapakları el ele toplayalım, engelleri aşalım ve ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayalım. Şu ana kadar yeniden başlattığımız kampanya mavi kapaklar, saygılar sitesi sakinleri, Göksu sitesi sakinleri, Uğur market, Paytoncular gipa market, Doğan kırtasiye, Erdemler Halk Ekmek ve su bayileri tarafından 1 çuval yaklaşık 10 kg mavi kapak toplamış bulunuyoruz ve kampanyaya destek verenlere şimdiden teşekkür ediyoruz. Okulların, lokantaların, Üniversitenin, hastanelerin A’dan Z ye herkesin bu kampanyada desteklerini bekliyoruz ve teşekkür ediyoruz. İlk kampanyamızda 14 yaşında bir kızımızı tekerlekli sandalyeye kavuşturduk sevinçliyiz, mutluyuz. İşitme cihazını Yozgat Belediyesi Zabıta Memurları kanalıyla ayrıca 300 kg mavi kapakla birlikte 25 çuval mavi kapak teslim ederek 2. Tekerlekli sandalyeyi de teslim etmiş bulunuyoruz.
Yeniden başlayan içtiğimiz her pet su şişesinin kapağını, damacana suların kapaklarını, şampuan kapaklarını, plastik ilaç kapaklarını, hangi renk olursa olsun deterjan kapaklarını kola ve fanta kapaklarını toplayıp kutulara  atmanızı istiyoruz. Şimdiden herkese teşekkür ediyoruz kalın sağlıcakla sevgiler, saygılar, en güzel günler sizin olsun