Ferahlık verir, grip ve soğuk algınlığına karşı korur. Hafızayı güçlendirir. Boğaz ağrısı, mide yanması, kan temizlemede, böbrek taşında, bağ  dokusu hastalığında, kas kuvvetlendirmeye ve diş etini kuvvetlendirmeye yardımcı olur. Sivilceleri gidermeye yardımcı olur. Cildi güzelleştirir. Vücuttaki istenmeyen yağların atılmasını sağlar. Tonik olarak kullanılır. Mikrop öldürücüdür. Böcek ve sinek ısırmalarında kaşıntı ve şişmeleri önler. Pastalara esans olarak kullanılabilir. Kalp damar tıkanıklığında açıcı özelliğe sahiptir.
KULLANILIŞI: Dahilen balla karıştırılmış suya, ikişer damla damlatılarak günde 3 defa gargara yapılıp yutularak kullanılır. Haricen bolca masaj yapılarak sürülür.
NOT: Cilt için kullanırken nemli pamuk ile cilt temizlenir.
El ve cilt için kullandığında birebir tatlı badem yağı ile karıştırılıp kullanılır. El ve cilt gibi güneş gören yerlerde kullanmayınız.
MELİSA UÇUCU YAĞI:
    Uykusuzluk, kan temizleyici, sinir gerginliği ve stres teskin edici, bitkinlik, yorgunluk, nefes darlığı ve astımda kullanılabilir. Ayrıca mideye, sinirsel baş ağrılarına ve migrende kullanılması tavsiye edilir.
KULLANILIŞI: Dahilen günde 3 defa 1 fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir. Haricen cilde masaj yaparak sürülür.(fazla miktarda kullanılması sakıncalıdır.
MENEKŞE YAĞI:
    Mikrop kırıcı olup, cilt hastalıklarında kullanılabilir. Egzama ve saç dökülmesine karşı etkili olup kullanılması tavsiye edilir. Kuru saçları nemlendirir. Parlaklık ve canlılık verir. Ayrıca parfümeri sanayisinde kullanılabilir.
NANE UÇUCU YAĞI:
    Mide bulantısına, hazmı  kolaylaştırmaya, gaz söktürmeye, sinirleri güçlendirmeye, baş  ağrısına ve selülit tedavisinde kullanılması önerilir. Anne sütü arttırmaya, bağırsak solucanlarını temizlemeye, migren ve sinirsel baş ağrısına kullanılması önerilir. Sinüsleri açıcı özelliği vardır.
KULLANILIŞI: Dahilen günde 3 defa bir şeker parçası üzerine 2-3 damla damlatılarak içilir. Haricen cilde masaj yapılarak sürülür. (fazla miktarda kullanılması sakıncalıdır.)
NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI:
    Yüksek c vitamini kaynağıdır.Önemli bir antioksidandır.Vücudumuzdaki atık maddeleri dışa atılımında etkilidir.Kanın akıcılığını arttırarak damar sertliğini önler, kalp riskini azaltır, kötü kolesterolü azaltarak tansiyonu dengeler, iştah açar.
    Bayanlarda östrojen takviyesi sağlayarak kadın hastalıklarını ve menopoz sıkıntılarını gidermeye yardımcı olur.Selülit gidermede haricen masaj yoluyla uygulanır.
KULLANILIŞI:Dahili olarak salata ve meyve sularına karıştırılarak ya da 1 fincan suya 7-8 damla damlatılarak kullanılır.Haricen selülitli bölgelere masaj yoluyla dairesel hareketlerle uygulanır.
PELESENK YAĞI:
    Romatizma ağrılarına kullanılması  tavsiye edilir.
KULLANILIŞI:Haricen masaj şeklinde uygulanır.