ÖNCELİKLE şunu ifade edelim: Ramazan ayı sebebiyle okumayı artırmak ve uzun Ramazan gecelerini değerlendirmek adına Yozgat İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğümüz önemli ve sevindirici bir karar aldı.  Ramazan boyunca saat 8.00 ila 24. 00 arası kütüphane açık bulundurulacak… Bu Karar gereği ilk günden başlayarak kütüphane tam gün mesai yapmaya başladı ve yoğun ilgi görüyor. Takdir edilecek ve kutlanacak bir karardır.
İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Metin Halıcı ile görüştük. Yozgatlı hemşerilerimizin Ramazanı okuyarak sıcak ve nezih bir ortamda geçirmeleri için böyle bir karar aldık, dedi. Bu uygulamanın Ramazan Ayı boyunca devam edeceğini vurguladı. Amacımız okumayı teşvik etmek, okuyan, araştıran hemşerilerimize seçkin bir ortam hazırlayıp sunmaktı, arkadaşlarımız fedakârlık yapıp gün boyu ve gece saat 24.00 de kadar mesai yaparak hizmet vermeye çalışıyorlar, hepsini kutluyor hemşerilerimizi de Ramazan boyunca kütüphanemize bekliyoruz dedi.
İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mustafa Karabacak da: Ramazanın ilk gününde başlayan bu uygulamanın Ramazan sonuna kadar devam edeceğini vurguladı ve genç okuyucuların ilgi gösterdiklerini söyledi.  Okuma oranının her geçen güç arttığı dile getirdi. Sakin, seçkin ve bol kaynakla hizmet vermeye devam ediyoruz. Okuma alışkanlığını kazandırma adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz yeter ki gelinsin ve kütüphanemiz tercih edilsin dedi.
        *****
Okumak, insan için en önemli ve en etkili öğrenme yoludur. İnsanlar, okuyarak olayların ve varlıkların iç yüzünü öğrenirler. Aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı  edinilerek, olayları doğru yorumlama yeteneğini kazanırlar.
Kitaplar bizim en değerli hazinelerimizdendir. Bu hazineleri keşfetmenin yolu okumaktır. İnsan hayatı boyunca okumaktan vazgeçmemeli, okumayı ve öğrenmeyi terk etmemelidir. Okuyan insan sürekli yükselir, okumayan ise sürekli geriye gider. Gelişmenin kalkınmanın temeli de kitaptır.” Kitapsız hayat boş ve anlamsız bir hayattır.”
Medeniyetin kaynağı olan kültür, bilgiye dayanır. Bilginin kaynağı da  kitaptır. Kitap okudukça kâinatın büyük bir insan, insanın küçük bir kâinat olduğunu anlarız. Bir milletin ilerlemesi, kitap okuyanların sayısıyla orantılıdır. “Kitaptan uzak kalan, insanlıktan ve insanlardan uzak kalır.” Yusuf Hashacip: “Yurdu olan onu kılıçla almıştır; yurdu tutan da onu kalemle tutmuştur” der. Yavuz Sultan Selim’in savaş meydanlarına giderken, katırlar üzerinde kütüphanesini de taşıması, atalarımızın büyük devletleri ne üzerine kurduklarını gösterir. Her büyük adamın hayatını incelerseniz, onun özellikle kitaba inanıp dayandığını görürsünüz.
Kitap okuyan kişiler, edindikleri bilgi ve kültür sonucunda aynı zamanda toplum içinde etkin bir kişiliğe sahip olurlar. Okuyarak kendini geliştiren kişiler elbette çevrelerinde gelişen olaylara da hakim olacak ve toplum içinde eğitim seviyesinde zamanla bir ilerleme sağlanacaktır. Okumayan insanlar düşüncede sığ, yeni terkipler yapmaktan mahrum insanlardır. Bu insanlar konuşmakta zorluk çekerler, düşüncelerini net ifade edemezler. Dolayısıyla diğer insanlarla iletişimde zorluk çekerler.
Ülkemizi insanları bilgi toplumu olma yolunda ilerlemedikçe gelişen çağa ayak uyduramaz.  Çağımız bilgi çağıdır. Gelişme bilgiyle, teknolojiyle olur. Bilgisayar çağına ayak uyduramayanlar küçülmeye, yok olmaya mahkûmdurlar... “Çağa ayak uyduramayanlar gelişen toplumların elinde oyuncak olarak kalacaklardır”...Kitap en iyi, en samimi ve sadık dosttur!..