YOZGAT'ta, daha önce Tekel Bira Fabrikası vardı, şimdi yerinde yüksek katlı binalar yükselmiş durumda. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü vardı, şimdilerde İl Özel İdaresi'nin misafirhanesi olarak kullanılıyor. Toprak Reformu Bölge Müdürlüğü vardı, şimdilerde adını bile kimse hatırlamıyor. Selvi Kavak yetiştiriciliği Bölge Müdürlüğü vardı Kırşehir'e taşındı. Son olarak Yozgat Valiliğine 'Saray Yavrusu' yapılmak üzere Karayolları önce Sorgun'a ardından Kayseri'ye taşındı. Şimdilerde Atatürk Yolu bölgesi'nde yeniden yapılandırılmaya çalışılıyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) de, aynı yolun yolcusu olacak gibi görünüyor. Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi için uygun bulunan alanda, daha önce varolan DSİ, şimdilerde Yozgat Valiliği Ek Hizmet Binası'nın bir katına sıkıştırılmış durumda. Halbuki, DSİ binalarını boşaltıp, arsasıyla birlikte alanı Sağlık Bakanlığı'na devrederken, hemen yanıbaşında bulunan alanın tahsisi yapılmıştı. DSİ Yozgat Şube Müdürlüğü için yapılması düşünülen yeni binanın projesi hazırlandı, yatırım programına henüz alınmadı.
Birden fazla rivayet var. Deniliyor ki; DSİ Yozgat Valiliği için yaptırılan 'Valilik Sarayı' binası içerisinde konuşlandırılacak. Başka bir söylem ise; DSİ'nin yeni binası yapılıncaya kadar halen hizmet vermekte olduğu Ek Binada çalışmalarını, kendi binası yapılıncaya kadar sürdürecek, yönünde. Bu arada, resmi kurumların önemli bir bölümü Valilik Sarayı'ına taşınacak. Boşalacak binaların durumuna göre DSİ'ye uygun birisi çıkabilir, o zaman da yeni binaya gerek kalmaz, söylemleri de mevcut. Umarız, bu söylemler, söylemden öteye gitmez. DSİ için tahsis edilen alanda projelendirilen tesisler, 2018 yılı yatırım programına dahil edilir.
Yozgat Ekonomisine Katkı

Yozgat'ta birbiri ardına yok edilen kurumlar, ilk bakışta 'Olsa da olur, olmasa da olur!' anlayışı içerisinde değerlendirildi. Görmemezlikten gelindi. Halbuki bu kurumların Yozgat ekonomisine ciddi katkılarının bulunduğunu, kurumlar gittikten veya dağıldıktan sonra anlaşıldı. 
Çok alıyorlar...

Yozgat Bira Fabrikası kapandığında da, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü dağıtıldığında da, 'Çok para alıyorlar, Genel Müdür bile onların aldığı parayı alamıyor. Gitsinler, biraz da başka yerlerde çalışsınlar!' şeklinde söylemler, iki kişinin kendi arasında konuştuğu 'lafın gelişi!' şeklinden çıkmış, toplumun genel kanaati şekline dönüşmüştü. Halbuki çalışanlar aldıkları maaşın önemli bölümünü Yozgat'ta harcıyor, Yozgat ekonomisine ciddi katkılar sağlıyordu. O dönemin en parlak esnafıdandan bir çoğu, bugüne gelindiğinde adı bile hatırlanmaz oldu.Halen, o dönemde var olan esnaf profilini göremiyoruz, mevcut esnaf grubu çoğu zaman 'siftah etmeden' kapısına kilit verduğunu, belirli bir dönem sonra ise işyerini tamamen kapattıklarını da biliyor, görüyoruz. O nedenle; DSİ'yi de aynı kervana dahil edip, ebediyete uğurlamamak gerekir. Yozgat ekonomisine ciddi katkısı bulunan kurumun yok olması, esnafı da yok eder.