Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, geleneksel kültürümüzün gençlerin hayatını yönlendirmede önemli faktörler olduğunu düşünerek geçmiş ile gelecek arasında köprü olmaya çalıştıklarını söyledi. Geleneksel el sanatlarından Ebru kursunun devam ettiğini belirten Sapmaz, ‘’Geleneksel çalgılarımızdan ney de büyük ilgi görüyor. İlk zamanlar az sayıda nayzen ile başladığımız kurs şuan 27 kişiye ulaştı. Yozgat’ın tanınmış hocalarından Ahmet Yanalak öncülüğünde devam eden ney kursuna yoğun ilgi sebebiyle ikinci bir gurup açma aşamasındayız’’ dedi.
Halk oyunlarına da gençlerin ilgisinin yoğun olduğunu vurgulayan Sapmaz, ‘’Yozgat yöresi oyunlarımızla beraber, Teke Yöresi, Adıyaman yöresi ve Kafkas oyunlarında gruplarımız çalışmaya devam ediyor. Teke Yöresi Halk oyunlarında 16 gencimiz Cumartesi-Pazar günü çalışmalarına devam ederken, halk oyunlarının her birinde ayrı bir hikaye, yaşanmış bir olay anlatılmaktadır. Gençlerimiz bunların bilinciyle adeta kültür elçiliği yapmaktadırlar. Bundan dolayı hayatın bir çok alanında batıya özentili, hormonlu bir hayat tarzını önceleyen insanların yoğun ilgi gördüğü günümüzde Halk Oyunlarına ilgi gösteren gençleri kutluyoruz’’ diye konuştu.
Sapmaz, Mayıs ayında içerisinde kutlanacak olan Gençlik haftası programları kapsamında Halk Oyunları ekiplerine bir gösteri yaptırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim