Başer, yaptığı açıklamada, Yozgat Belediyesi olarak ecdat yadigarı Yozgat konaklarının yaşatılması ile ilgili çalışmalara önem verdiklerini söyledi.
     Yozgat'taki tarihi konakların Osmanlı, Selçuklu ve Türk mimarisini yansıttığına dikkati çeken Başer, ''Hayri İnal Konağı'nın daha önceki halini Yozgatlılar bilir. İnşaat ardiyesi olarak kullanılıyordu. Biz oranın restorasyon aşamasını tamamlayarak kültür amaçlı kullanıyoruz. Yine valiliğimiz Karslıoğlu Konağı'nın restorasyonunu yaptı ve kullanılır hale getirdi'' dedi.
     Çok önemli ecdat yadigarı konakların göz göre göre kaybolmasına gönüllerinin razı olmayacağını dile getiren Başer, ''Bazı avukatlar belediyenin öncülüğünde kurulan dernek vasıtasıyla büro olarak kullanabilecekleri bir binayı aldılar. Biz de Yozgat'ta 'yanan hamam' olarak bilinen tarihi binayı mal sahipleriyle anlaşmak suretiyle aldık. Belediye meclisinin bize verdiği yetki çerçevesinde mal sahiplerine Bahçeşehir'deki bir arsayı verdik. Bügün de mühendis arkadaşlara gerekli talimatları verdik. Gerekli restorasyon çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağız'' diye konuştu.
     Yanan hamamın da yapıldığında aynı Hayri İnal Konağı gibi kültür amaçlı kullanılabileceğini ifade eden Başer, şunları kaydetti:
     ''Orası Yozgatımızın turizm gelirine etki edecek, turizmi tetikleyecek bir mekan olacaktır. Yanan hamamın yanında şahıslara ait iki tane daha konak var. Biz onlarla da anlaşmaya çalışıyoruz. Onlarlada anlaşabilirsek o bölge de müzesiyle, konaklarıyla tarihi bir alan haline gelecek. Bu yapılar kültürel miras olduğu için gelecek nesillere de sağlam bir şekilde aktarmak istiyoruz. İnşallah Yozgat'ta tarihi bir yeri daha kurtarmış olacağız.''

Editör: TE Bilişim