Bozok Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (BÜTT) 4. yılında Antalya Tiyatro Festivali’nde Yozgat’ı temsil etmek üzere dün akşam yola çıktı.

                Her yıl çıkardığı oyunlarla Yozgat’a renk katmaya devam eden ve geçtiğimiz yıllarda İstanbul Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali’nde de Yozgat’ı başarıyla temsil eden BÜTT yarın Antalya’da sahne alacak.

                Akdeniz Üniversitesinde oyunlarını sergilemek üzere dün yola çıkan ekibin kafile başkanlığını Bozok Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emine Çiğdem Yeşil yapacak. Soner Tumgan’ın yazıp yönettiği oyunda 6 oyuncu ve 4 teknik ekip Antalya’da Yozgat ismini duyuracak. Her yıl iki oyun hazırlayıp gerek Yozgat ve ilçelerinde gerekse Yozgat’ı il dışında tanıtmaya ve yeni kurulan Bozok Üniversitesinin tanıtımını amaçlayan grubun Başkan yardımcısı ve oyuncusu olan Bozok Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi İnci Şahin,” Bozok Üniversitesi Tiyatro Topluluğu olarak 3. büyük turnemizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Yozgat’ta sahnelediğimiz oyunlarla beğeni toplamanın yanı sıra turnelerle de oyunlarımızı sergiliyoruz.

                Bu yıl ilk olarak Antalya Tiyatro festivaline katılıyoruz. Umarım iyi geçer ve Üniversitemizin adını Akdeniz’de güzel bir şekilde duyurmuş oluruz. Aynı oyunu Yozgat’ta üniversite şenliklerinde ve ilçelerde de sergileyeceğiz. Sergileyeceğimiz tüm oyunlarımız ücretsiz olacak.

                Bu yıl büyük çabalarla çıkardığımız ve ilk kez sergileyeceğimiz oyunumuzun adı “1 milyonluk Teyze “. Oyunu yönetmenimiz Soner Tumgan yazdı ve oyunun konusu evini iş yeri olarak kullanan ve çevresi tarafından sıkıcı bir adam olarak görünen Şinasi’nin kadınlar için açılan, 1 milyonluk büyük ödül verileceği roman yarışmasına katılması sonucu başına gelen ilginç olaylar anlatılıyor. Şimdiden tüm tiyatro severlere iyi seyirler diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim