Yozgatlı Aşıklar, ara başı Programında buluştular. Sürmeli Aşıklar Kahvesinde bir araya gelen Yozgat- Sorgun ve Yerköylü Aşıklar gönüllerince eğlenip yine unutulmaz bir gece yaşattılar. Saz ile  sözün dile geldiği “ Arabaşı Programı” na Yozgatlı Aşıkların yanı sıra seçkin bir davetli topluluğu da katıldı.

            Aşıkların Arabaşı Programında Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın, Yozgatlı aşıkların ürettikleri ile tüm Türkiye’de adından söz ettiren başarılara imza attığını söyledi.

            Sargın; “Yozgatlı Aşıkların sesi artık Türk Dünyasında yankı bulmaya başladı, ses getiriyor, tüm illerde “Yozgat Sürmeli Şiir Günleri” konuşuluyor, Yozgat Kültür Sanat programlarında yad ediliyor. Arkadaşlarımızdan dileğimiz birlik ve beraberliklerini bozmamalarıdır. Bu güzelliğe sahip çıkmalarını istiyoruz. Güzel çalışmalarla Yozgatlı Aşıklar Türkiye de adından söz ettirmeye başlamışlardır. Bu bize gurur veriyor, artık daha organizeli, daha programlı çalışmamız gerekiyor” dedi

            İI Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ahmet Elmalı, Araştırmalı Yazar Yılmaz Göksoy, Folklor araştırmacısı Emekli Öğretmen Yakup Arslan, Araştırmacı Yazar Edebiyat Öğretmeni Yaşar Demir de birer konuşma yaparak halk kültürüne sahip çıkılması gerektiğini vurguladılar. Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliğinin çalışmasından da övgü ile söz ettiler.

            Yozgatlı Aşıkların Arabaşı Programına katılan konukların arasında İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ahmet Elmalı, Yozgatlı İş Adamları Dernek Başkanı Mehmet Saygı, Belediye Katı Atık Müdürü Bekir Sargın, Araştırmacı Yazar Emekli Öğretmen Yılmaz Göksoy, Araştırmacı Yazar Edebiyat Öğretmeni Yaşar Demir, Folklor Araştırma Derneği Başkanı Emekli Öğretmen Yakup Arslan, Emlakçılar Derneği Başkanı Mehmet Karaaslan, Edebiyat Öğretmeni Ruhi Bakır, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı İsmail Arslanyiğit, İleri Gazetesinden Adem Düzcan, Arabaşı  Çorasının Usta Emektarı Dursun Ozan vardı.

            Gecede şairler şiirlerini yorumladılar, aşıklar atışmalarla geceye renk kattılar. Aşık Derdiyar ile Aşık İsmail Özbek’in yaptığı güzel atışma izleyicilerden büyük alkış alırken Aşık Kadir Öğrenin Halk Ozanı Kaplan İnanının ve Er Ozanın deyişleri ile duygulu anlar yaşadılar. Geceye Sorgun Ozanlar Derneği ile Yerköy Halk Aşıkları Derneği de katkı da bulunarak unutulmaz bir gecenin yaşanılmasına vesile oldular. Daha sonara konuklara Yozgat’ın Tescilli mille yemekler arasında yer alan Arabaşı ikramında bulunuldu. Gecenin tatlı ikramını ise Yozgatlı İş Adamı Mehmet Saygı yaptı.

            Oldukça güzel geçen ve unutulmaz anılar arasına karışan bu programa Yozgat’tan Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın, Başkan yardımcıları Mehmet Karaaslan, Nuh Şahin, Ruhi Bakır, yönetim kurulu üyelerinden Salim Gülbahçe, Ekrem Gürer, Osman Yüksel, üyelerden Yusuf Koç, Muharrem Arslan, Kaplan İnan, Yusuf Yıldırımer, Yaşar Yiğitsoy; Sorgun Ozanlar Derneğinden Başkan Abdullah Erol, Aşık Derdiyar, Aşık İsmail Özbek, Murat Erciyas, Aşık İdris Gümüş, Erdoğan Bektaş, Garip Demir, Yerköy  Halk Aşıkları Derneği Başkanı Aşık Kadir Öğren, Edebiyat öğretmeni Yaşar Demir katılarak eserlerini seslendirdiler.

            Seçkin bir izleyici grubu tarafından izlenilen Yozgatlı Aşıkların Arabaşı Programı oldukça samimi bir ortamda başlayıp, unutulmaz kültür ve sanat programlarının arasına karışıverdi.

            Programın sonunda Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği  Başkanı Ahmet Sargın bir teşekkür konuşması yaparak katılımcılara teşekkür etti…Programın sunuculuğunu  da Emekli Edebiyat Öğretmeni Nuh Şahin yaptı.

Editör: TE Bilişim