Türkiye CumhuriyetiBakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan Beyle Bakü de görüştük. Hem ülkemizi, hem de Yozgat’ımızı en iyi şekilde temsil eden yiğit bir bürokrat olarak tanıdık onu. Çalışmaları ve hizmeti ile göz ve gönül doldurduğuna şahit olduk.

            SEYİT AHMET ARSLAN KİMDİR?

         1967 yılında Yozgat Sorgun ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta tahsilini Sorgun’da tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makina Bölümünden; 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Ankara’da Kültür Bakanlığında Kültür Merkezleri Dairesinde memuriyet hayatına başladı. Başbakanlık Devlet Lisan Okulunda İngilizce; Kültür Bakanlığı Türk Şiveleri Kursunda (TÜŞKUR) Türk şiveleri  eğitimi aldı.

           1996-2004  yıllarında Dış ilişkiler ve Avrupa Topluluğu Koordinasyon Genel Müdürlüğünde Asya, Avrupa,  Afrika,  Amerika ve Avustralya  ile ikili kültürel ilişkilerde Şube Müdürü; 2004-2006 yıllarında Türkiye Cumhuriyeti  Şam Büyükelçiliği nezdinde Kültür ve Tanıtma Müşaviri; 2006-2011 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünde Gösteriler ve Kongreler Daire Başkanı, Ar-Ge ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı, Yurtdışı Bürolar Daire Başkanı, Amerika ve İngiltere Dairesi Başkanı ve Bütçe ve İdari İşler Daire Başkanı olarak görev yaptı.

          2011 yılı Aralık ayında Kazakistan’a Türkiye Cumhuriyeti Astana Büyükelçiliği nezdinde Kültür ve Tanıtma Müşaviri olarak  atandı. Kazakistanda 1 ay kadar görev yaptıktan sonra yeni bir kararname ile Bakü Büyükelçiliğimiz nezdinde görev yapmak üzere Azerbaycan’a Kültür ve Tanıtma Müşaviri olarak atandı . Bakü’deki görevine 13 Ocak 2012 tarihinde başladı. Arslan evli ve dört çocuk babası.

        Azerbaycan`da 13 Ocak 2012 tarihinde Kültür ve Tanıtma Müşavirliği görevine başlayan Seyit Ahmet Arslan Bey bu görevi ile ilgili şunları ifade ediyordu:

         “Azerbaycan’ın  bende  her zaman çok farklı ve özel bir yeri vardır. Azerbaycan’ı kendime bir vatan olarak kabul ederim. Hayatımın ilk yurtdışı gezisini Azerbaycan’a yaptım. 1990 yılı, Sovyet yönetiminin son yıllarıydı. Bu yıllar Azerbaycan`ın en sıkıntılı yıllarıydı. Ermenilerin iyice azdığı, Karabağ’dan hemen her gün onlarca şehit haberlerinin geldiği günlerdi. İşte böyle bir zamanda Ankara’dan hatırladığım kadarıyla  75 kişi, iki otobüsle Azerbaycan’a gelmiştik.

        “Bakü’de, Gence’de kardeşlerimizle kucaklaştık, sarıldık beraberce ağladık. O günleri her zaman saygıyla yad ederim. Yıllarca birbirlerine hasret yaşayan iki kardeşin buluşmasıydı sanki. İstanbul Üniversitesinden yeni mezun olmuşum ve Kültür Bakanlığında yeni işe başlamışım... Bulduğum ilk fırsatta Azerbaycan’a gelmişim. Hem de en sıkıntılı dönemlerinde kardeşlerimin yanında saf tutmuşum, niyetimi belli etmişim.... Yani Azerbaycan’a olan muhabbetim günlük, anlık ya da diplomatik bir görevin icabı değildir. O nedenle Azerbaycan’ın her başarısı beni heyecanlandırır, mutlu eder. Güçlü, müreffeh bir Azerbaycan’dan gurur duyarım.” diyordu.

                ŞAİRLER GÜNÜNDE BİZİ DE MİSAFİR  ETTİ

       6 Haziran Genç Şairler Gününde bizleri Bakü de misafir edip en güzel şekilde ağırlayan Seyit Ahmet Arslan Bey sıcak dostluğu yakın ilgisi hizmet dolu aşkıyla gönüllerimizde unutulmaz bir yer edindi. O günden bugüne kendisini hep hürmetle minnetle yad ediyoruz. Ülke sevdalısı, hemşehri canlısı, yiğit bir bürokrat olarak tanıdık ve sevdik onu. Çalışmaları göz doldurmuş sadece Bakü de değil tüm Azerbaycan da takdir görmüş, sevilen biri olarak  gönüllerde yer edinmişti. Bu vesileyle biz  tekrar onu saygıyla sevgiyle yad etmek istedik. Kendisine ve tüm Azerbaycan’a selam ve saygılarımızı yolluyoruz.