Merhaba küçüğüm…
    Sensiz geçen günlerimin hangisini sorsan bana “öldüğümün” resmidir ve sensiz geçen günlerimin ne anlama geldiğini meraklansan, “her saniye bin ölümden beter küçüğüm…” 
    Yıllar geçiyor ve sen hala büyümedin, büyümede… Zaman yangınların  larını çalıyor ve zaman ezan seslerine karışmış.             Şimdi görsen halimi çirkinliğimden cehenneme kaçarsın küçüğüm…
     Mavi yangınlarım var benim bütün kırmızıları ürküten…  Öyle bataklarım var ki benim bütün çıkmazları ve bütün siyahları korkudan tir tir titreten… Yaşadığım sokaklara güneş doğmuyor ve benim gecelerim bir mum alevine hasret yaşıyor.
    Şimdi alnımın ortasından vursan bir adım geri atmam, şimdi ipte sallandırsan biran korkmam ve şimdi gövdemi başımdan ayırsan biran umurum değil küçüğüm…
     Sen gittikten sonra öldüm ben ve sen gittikten sonra hiç bilmedim, hiç sevmedim ve bir kez daha söylüyorum bir saniye dahi yaşamadım ben.
    Mavi yangınlarım sen gittikten sonra başladı, çıldıran gecelerim ve kuduran hasretlerim, beni vurmaktan biran dahi geri kalmadı. Kısaca sen gittikten sonra mavi mavi yağdım ben ve kışlarım hiç bahar görmedi sonra kalbime yaz diye bir şey gelmedi.
    “Sen gittikten sonra benden mevsimlerim öldü” ve ben mevsimlere, senelere ve bütün sensizliklerime küstüm küçüğüm… 
    Kırık ezgilerin başkenti yüreğimin sürgünlerini yaşamaktayım ve bu yaşamak gözlerimi kör, kulaklarımı sağır ediyor.
    Bilesin ki doğmayacaksa başkentime gözlerin ve bilesin ki açmayacaksa yüzün güneş gibi caddelerime, “ben ölme hakkımı” kullanmak istiyorum küçüğüm…
    Sana yazıp duruyorum böyle, en baştan söyledim ağır gelirim diye ve en baştan anlattım benim kahrımı çekemezsin diye küçüğüm.
    Şimdi beni anlamaya çalışma ve şimdi beni benim gözlerimde ağla ki yüreğin başa dönsün ve ağla ki yüreğin sona, bana gelsin… Ağlamayacaksan eğer küçüğüm maviler hiç kırmızı olmayacak ve ağlamayacaksan eğer bataklarım ne siyaha dönecek, ne de siyahlarım gündüzü görecek.
    Anla ki mevsimler hiç yaza gelmeyecek, bahar nedir bilmeyecek ve sen beni kışlarda aramaktan donacaksın küçüğüm.  
    Ebedi özlemimsin…