ANANIZA MÜSAADE EDİN
CÖMERT gönülleri ve engin misafirperverlikleri ile bilinen Addallar, hanelerini şereflendiren herkese ikramda kusur etmezler. Fakir ve zor bir gününde Osman Ustaya itibar ettiği değerli bir misafir gelir. Evde ikram edilecek bir şey yok. Sadece tek tavuk var o da Gürk yatıyor. Oraya buraya bakınırlar çare yok. Gözlerini Gürk tavuğa dikerler. Hanımı “Olmaz, o gürk, cücükler oratada kalır” desede Osman usta çaresiz pineye girer. Gürkü tutar kaldırıki 5 tane yeni cücük çıkmış. Hanımı tamamen itiraz eder. “Asla olmaz” der. Osman Usta kararlı bir şekilde cücüklere dönüp,  “Boovv maşşallah, Gendinizi gurtarmışsınız, Bende yetimliğinen böyüdüm. Aferim yörümeyide bellemişsiniz, gayli ananıza misaade edin” demiş ve gürkü misafire kesmiş. Biraz dramatik oldu ama komedi Adem ustanın anlatımında gizli.
GIZMA GOCAOĞLAN
Segisinde inci-boncuk vs. aksesuarlar satan bir esnafın tezgahına Abdalların hanımları gelir ve ürünleri kararsız karıştırmaya başlarlar. Renklerine ön yargısını gizleyemeyen esnaf; “Defolun, hepinizide gebertirim, polise şikayet ederim bah” der. Hanımların en ehili; “Gızma Gocaoğlan sakin ol, sadece bahıyoh.” der.
KULAĞINA-KUYRUĞUNA
Vefasız komşu hastalanmış ve şiddetli başağrısı çekmektedir. Çaresiz Abdal komşusundan ağrı kesici ister. O da; “Bilmeden ilaç içme gonşu, zararlı tesir yapar, ipdi bi hastaniye get eyi bi tahlil yapdır, gulağına, guyruğuna bahıtmadan rasgele ilaç gullanma” der.
GENDİNİ BÖYÜDÜN
Cimri düğün sahibi çalgıcı ustalara dilinin ucuyla samimiyetsiz ikram teklifinde bulunur. “Sizde içki sofrası istiyonuz elleham” der. Usta ise; “Gurarsan gendini böyüdün ağam” der.
ADEM ATAMIZDAN ALIRSAN
Patika yolda öküz koşulu kağnı ağır ağır ilerlerken, arkadan bir kamyon gelir. Yol dar ve kesinlikle geçme imkanı yoktur. Kamyon şoförü ukela bir şekilde bağırır. “La şu gardaşlarınıza diyinde ya acik evsinler ya da gırana çekilsinler” der. Kağnıda Abdal Musa dayıda vardır. Derki, “Vallaha şifor bey seni gelirken gördük çekilin dedik çekilmediler, Adem Atamızdan alırsan sanada gardaş düşerler bide sen de bahıyım”
HOCA BENİ GÖRÜNCÜ
İbadet etmeyip, camiye gitmemekle şuçlanan Şavgı Dayıya, köylü “Gebermiye bi başın galdı, daha ne zaman alnın secdeye dayecek” derler. Şavgı Dayıda; “20 kere gettim, Hoca beni gorüncü gotünü dönüyo, bende getmiyom” der.  
ACİKDE ANANA GÖTÜR
Armutları çalıp koynuna dolduran Veyis, bahçe sahibi Apıh’la karşılaşır. Bahçe sahibi ardından küfrederek, taş atıp Veyis’i kovalamaktadır. “Allah’dan gorhmuyonnu gavur sıpası, noreceğan o gadar armudu” der. Apıh pişkin bir şekilde, “Sanane, seni kişifleyip bi bu gadar daha yolacağam, hepisinide yiyeceğam yiyemediğimide eşşağa vereceğam” der. Daha sinirlenen Apıh Usda, “Ziyan etme oğlum, aciğnide benim selamımınan anana götür” der.  
MESULİYET GABİL ETMEM
Köyde ne kadar bağ-bahçe var hepsini talan edip, emsali tüm çocuklarlada sürekli kavga eden Yakup, tüm köylüye illallah çektiren mazarrat bir çocuktur. Köylüden defalarca şikayet yağmakta ve babasıda her seferinde Yakup’u gebertircesine dövmekte fakat zaptedememektedir. Evi köye hakim bir tepede olan babası, Yakup köye inerken balkona çıkıp, şikayet gelmesin diye millete;  “Gomşulaaarrr, Yağab’ı guveriyom, mesuliyet gabil etmem…” diye bağırır.