Kayseri Valiliği, Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanlığı, Şeker Fabrikası ve İl Kültür Turizm Müdürlüğünce desteklenen ve Kayseri Halk Ozanları Derneğince organize edilen “Uluslar arası Kayseri 2. Halk Aşıkları Şölenine” Yozgat’tan biz de davetliydik.  Şölen muhteşemdi, takdire şayan bir organizasyon gerçekleştirildi.
Kayseri Halk Ozanları Derneğinin davetlisi olarak “   2. Uluslararası  Halk  Aşıkları Şölenine” Yozgat tan biz de katıldık. Şölene yurt içi ve yurt dışından  davetli olarak gelen bir çok aşık, ozan, ve şair arkadaşımız vardı. Ülkemizin tanınmış aşıkları- ozanları oradaydı. İki gün iki gece devam eden muhteşem bir organizasyonda buluştuk. Misafirleri Kayseri Halk Ozanlar Derneği Başkanı Turgut Aydın ve yönetim kurulu üyeleri karşılayıp Kayseri Öğretmenevinde konuk ettiler.
Oldukça güzel organize edilmiş programa Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Kayseri Şeker Fabrikası yöneticileri ve Kayseri İl Kültür Turizm Müdürlüğü yöneticileri destek vermişler; bizzat Kayseri Valisi Orhan Düzgün bey tarafından  davet edilen izleyicilerle salon hınca hınç doldurulmuştu. Geçen yıllara oranla Kayserili yöneticilerin bu tanıtım programına oldukça yoğun ilgi gösterdikleri hepimizi sevindirdi.
Güzel bir rahmet yağmuru ile karşılaştığımız Kayseri Halk Aşıkları Şöleninde bir çok arkadaşımızla birlikte olduk, görüştük ve muhabbet ettik. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen program dop dolu geçti. Ayrıca salonun hınca hınç doldurulmuş olması hepimizi mutlu etti. Aşıklar- Ozanlar güzel atışmaları ve deyişleriyle salonun coşkusunu doruğa çıkardılar. Şair arkadaşlarımızın güzel şiir yorumları da büyük alkış aldı.
Özel işlerim nedeniyle programın birinci gününde bulunabildim. İlk akşam salondaki programda sahne alıp şiirimi yorumladım. Salonun coşkusu bizlere büyük bir moral kattı. Kayserili yöneticilerin ve izleyicilerin yoğun alkış dolu ilgileri salonu coşturdu.
Kayserinin tanıtımı ve aşıklık geleneğinin yaşatılması adına büyük gayretlerini gördüğüm Kayseri Halk Ozanlar Derneği yöneticilerine ve Başkan Turgut Aydın beye şükranlarımızı sunuyoruz.

Ayrıca Kayseri Valisi Sayın Orhan Düzgün’e, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerine, Şeker Fabrikası Müdürüne, kültür ve sanata sahip çıkan Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeline şükranlarımızı sunuyoruz. Bir ilin tanıtımı adına oldukça önemli gördüğümüz  bu tür faaliyetlere sahip çıkmanın  zaruretine inandığımızı ifade ediyoruz. Kayserili yöneticilerde bu inancı gördük ve onları yürekten alkışladık.
İkinci gün Kayseri şehir içi gezi turu vardı, İlin her geçen gün geliştiğine tanık olmak mutlu ediyor insanı. Modern şehircilik adına ve belediye hizmetlerinin hızla gelişimi adına kutluyoruz bu güzel şehrin çalışkan yöneticilerini..Talas, Erciyes Dağı Kayak Tesisleri, Geniş bir alanda kurulmuş olan Harikalar Dünyası Parkını, Şehir Müzesini ve Modern alış- veriş merkezlerin gezmek, geniş caddelerinde dolaşmak mutlu etti bizleri…
İsimlerini saymakta zorlanacağım  davetli konuk arkadaşlarıma, Kayserili şair- yazar dostlarıma Halk Ozanlar Derneğinin Başkan ve değerli yöneticilerine, programa destek olan tüm sponsor temsilci ve yöneticilerine teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz. Vali Beye, Şeker Fabrikası Yöneticilerine, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeline, Kayseri Öğretmenevi İdareci ve çalışanlarına teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz.
Kayseri de iki unutulmaz gün geçirdik.Şölen gerçekten de muhteşemdi, Kayserili aşık- ozan ve şair kardeşlerimizin konuklara ilgisi takdire şayandı. Misafirperverliğin en güzel örneğini sergileyen Kayserili dostlarımıza da teşekkür ediyoruz.
Programın başından sonuna kadar yanımızdan hiç ayrılmayan Kayseri Halk Ozanları Derneğini Başkanı Turgut Aydın beyefendiye ve yönetim kurulu üyelerine bir kez daha teşekkür eder ,Yozgat’tan selam ve saygılarımı yollarım. Sağ olasınız, var olasınız güzel insanlar…