SADECE Türkiye değil bütün dünya ülkeleri ciddi bir ekonomik sıkıntı süreci yaşıyor. Siyasi iktidar bu sıkıntıyı hafif atlattığımızı ya da atlatmak üzere olduğumuzu söylüyor. Devlet bütçesini bilmiyorum ama vatandaş bu sıkıntıyı iliklerine kadar yaşıyor, yaşamaya da devam edecek gibi gözüküyor. Bir Papaz krizi ve dolar artışı ile tavan yapan istikrarsızlık fiyatlara yansımış ve fahiş fiyatlarla vatandaş cebinden, kesesinden vurulmuştu...
Maliye Bakanı'nın ve bazı Kurumların mallarda başlattığı fiyat indirimleri kısa sürdü, tüm ürünler yeniden tavan yapmaya başladı. Fiyatlar el ve cüzdan yakıyor. Bu fahiş fiyatlarım önüne geçilmezse ciddi bir ekonomik sıkıntıyı ve dalgalanmayı kimse durduramaz. Büyümeye başlayan Türk Ekonomisine darbe vurulursa bundan sadece siyasi iktidar değil herkes zarar görür. Hani ne derler: " Herkes aklını başına alsın, bindiği dalı kesmeye başlamasın!"Kalkınacaksak da birlikte kalkınacağız, düşecekse de birlikte düşeriz...
Evet ufak yollu bir indirim yapılmış gösterildi: Ancak fiyatlar şişirildi , şişirilen bu fiyatlar üzerinden sembolik bir indirim yapıldı gösterildi. Şimdilerde bu indirim hikayesi de bitti. Fiyatlar yeniden tavan yapmaya başladı. Bir keyfilik, bir karaborsacılık ve ciddi bir ekonomik saldırı söz konusu. Artık Tüketiciyi kimse koruyamıyor. Sebze meyve fiyatları, et ve süt ürünleri, gıda maddeleri, hele hele temizlik maddeleri kudurmuş durumda; fakir fukarayı düşünen nerede ; "vur Abalının sırtına. "Allah' tan korkup, kuldan utanırım diyeni hiç gördünüz mü?
Tamam serbest piyasa ekonomisi, iyi de bunun hiç mi Kontrolü yapılmayacak. Sembolik kontroller yapılmış gibi gösterildi. Bu yetmez! A'dan Z'ye kontroller devam etmeli. Marketlere faturasız mal girmemeli. Fiyatlar üreticiden tüccara, hatta Tüketiciye kadar kontrol edilip fahiş fiyatla satanlar cezalandırılmalı. Bunun Kontrolü 12 ay 365 gün devam etmeli. Bunu Tüketiciye bırakmayınız, tüketici bununla baş edemez. Bir gün almadı iki gün almadı, aç mı kalacak, çoluğuna çocuğuna ne yedirecek?
Vatandaş faizcinin,tefecinin ve karaborsacının eline teslim edilmemeli. Devlet baba ne güne duruyor? Üreticiye de tüketiciye de, namuslu mal satan tüccara da sahip çıkıp haklarını korumak zorundadır. Zam zulümdür! Fahiş fiyatla ya da sahte, ayıplı mal satmakla Vatandaşa zulmetmiş olursunuz. Bunun vebalini hem bu dünya da hem de öbür Dünya'da kimse veremez?...Ama devlet baba bu zulme seyirci kalamaz, kalmamalıdır!..

AS, NOTU: 
BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM

1966 - 1973 Yılları Arasında Yozgat İmam Hatip Okulunda aynı sınıfı, aynı sırayı ve aynı evi paylaştığımız arkadaşlarımızdan: Dava ve idealist arkadaşlarımdan, heyecanı hiç dinmeyen arkadaşım, kardeşim, can yoldaşım Mehmet Tuğla kardeşimizi kaybetmiş bulunuyoruz. Cenazesi İstanbul'da kılınan Namazla kaldırılmış olup ebedi istirahatgâhına yollanmıştı. Acı haberi oğlundan öğrendik Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun kardeşimizin.
Mehmet Tuğla kardeşimiz Boğazlıyan Kara Kuyu doğumlu idi. Yozgat İmam Hatip Okulundan sonra uzun süre kendisinden haber alamamıştım. İdealist dava adamlığının yanı sıra maceralı bir hayat Yaşadı. Varlığı da gördü yokluğu da.. Onun dava adamlığından, idealist düşüncesinden, bayrak, vatan millet sevdasından ödün vermiş olduğunu düşünmüyorum!.. Iyi bir dostum, iyi bir arkadaşım ve sırdaşımdı. Ani Vefatı beni derinden yaraladı. Onunla çok maceramız ve unutulmaz anılarımız oldu. Arkadaşlığın ötesinde can yoldaşım, sırdaşım ve dava arkadaşımdı. Ruhuna Fatihalar gönderiyor Hakkımı helal ettiğimi ifade ediyorum. Yolun açık olsun be dost rahat uyu kabrin Nur'la dolsun inşallah!..