Kedi Tırnağı, Gebre, Gebere, Geber Otu, Gavur Bostanı, Yumuk, Bubu, Kepekçiçek, Beri Keperi, İt kavunu, Hint Hıyarı, İt Kavunu, Yılan Kabağı, Karga Kavunu, Kepek Çiçek, Buga  gibi isimleri de vardır.
    Yurdumuzda Akdeniz ikliminin hakim olduğu batı Anadolu illeri başta olmak üzere,orta Anadolu,doğu Karadeniz ve güney doğu illerinde doğal olarak yetişir.Çok yıllık,derin köklü,yayılıcı bir bitkidir.Çalımsı yapıda dik ve yatık olarak büyür ve dikenlidir..
    Su istemeyen arsız bir bitkidir.
    Karpuz seklinde meyveleri vardır. Meyvelerinin içinde kahverengi tohumları vardır.
    Gebere otunun her şeyi çok faydalıdır.
    Dal uçları, tomurcukları, meyveleri gıda sektöründe; sertleşmiş dalları, yaprakları, kökleri de ilaç, boya, kozmetik sanayide kullanılıyor.
    Çiçek tomurcuklarında bol miktarda vitamin ve protein bulunur.
KAPARİ’NİN FAYDALARI          
    Kabızlığı giderici ve idrar söktürücüdür.          
    Balgam söktürücü          
    Ağrı kesici etkisi vardır.           
    Solucan düşürücüdür.           
    Romatizma, felç, gut hastalığında şifalıdır.          
    Kanın temizlenmesinde ve kansızlık gidericidir.          
    Tümör tedavisinde kullanılır           
    Dalak büyümesinde önleyici           
    Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici          
    Kalça rahatsızlıklarında.           
    Diş ağrılarında          
    Basur tedavisinde.
KULLANIM ŞEKLİ          
1:Merkezi sinir sisteminde kullanılışı; Kaparı karpuzundan sabah aksam ac karnına tüketilmek üzere haftada 1 kg.
    Kapari salamurasından sabah aksam aç karnına tüketilmek üzere 1 kg kullanılır.
    Çay olarak ise günde 3 kez aç karnına alınır          
KAPARI ÇAYI:
    6 su bardağı kadar suya 1 tatlı kaşığı atılır 5 dk demlendikten sonra içilir.           
UYARI:
    1 : Kortizonlu ilaç tedavisi sırasında alınmamalıdır.          
    Çay olarak da günde 3 kez 3 fincan içilir.          
UYARI:
    Bilinen ciddi bir yan etkisi yoktur ancak faydalı olduğu kadar zehirli bir bitki olduğundan dolayı kapsül veya reçel, salamura gibi hazır ürünler tercih edilmelidir.
    Kapari turşusunun besin değeri o kadar yüksek değildir.