Dernek Başkanlığını Tekstil sektörünün duyaen ismi ünlü işadamımız Osman GARGİ’nin yaptığı Sarıkaya Küçükçalağıl Köylüleri, İstanbul Bağcılar’da seçkin konukların iştirak ettiği, cömert ikramlarla süslü çok güzel bir iftar sofrası kurdular. 

O kadar kalablığa yetecek kadar birbirinden güzel tatlıları, yemekleri, salataları büyük fedakarlıklarla hazırlayan Zeliha KOCA, Fatma ÖZBAŞI, Ayşe PAMPAL, Serpil ERTÜRK, Ayşe ERTÜRK, Nazlı GARGİ, Zübeyde AYER ve İpek AKKUŞ tüm teşekkürleri alan emektarlardı. Cömert elleriyle sevgilerini katarak lezzet ihtiva edip pişirdikleri tüm yemekler onca kalabalığa yettiği gibi tabalar adeta doldu taştı. 

    Küçük Çalağıl Derneğinin hemşehri aşkı ve memleket sevdasıyla dolu yüreklere sahip çok fedakar bir yönetim kurulu var. Eski Başkan Habip ERTÜRK, Eyup AYER, Muhammer ÖZBAŞI, Mustafa PAMPAL, Yusuf PAMPAL ve Selmani GARGİ, geniş katılımlı devasa kalabalıktaki bu sofrada yemekleri tüm konuklara teker teker kendi elleriyle servis yaptılar. 

Avusturya Yozgatlılar Federasyonu’nun çalışkan Başkanı Feyzullah ANDAK, İstanbul Yozgatlılar Derneğinin Efsane Başkanı Muammer ŞAŞMAZ, edebiyat, kültür-sanat ve basın dünyasının duayen isimleri Kılıç ARSLAN, İsmail SEZGİN, Rabia Ece AYDOĞDU ve Salih AYDOĞDU gibi değerlerin de onurlandırdığı bu sofrada Küçükçalağıl köylülerinin misafirperverlikleriyle hepimiz gururlandık.

Biliyorsunuz ki, yerel seçimler nedeniyle İstanbul’da siyaset çok çetin geçiyor. Program sonrası, Başkan GARGİ bizi Bağcılar Belediyesinin Ramazan şenlik alanına götürdü. Adalet eski Bakanı Bekir BOZDAĞ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Jülide SARIEROĞLU, Amasya Belediye Başkanı Mehmet SARI, Ak Parti ve MHP’nin İstanbul başkanları, milletvekilleri, sivil toplum yöneticileri ve diğer siyasilerle birlikte bir masa etrafında oturduk, çay eşliğinde sohbetlerini dinledik.

Masadakilerin gündemi yordaması farklıydı. Ama Osman GARGİ’nin çok akılcı analizleri, mükemmel güzellikteki konuşması, bilge tespitleri ve haklı beklentileri Bakanlar ve diğer siyasiler tarafından sessiz ve hayranlıkla dinlenildi ve ince üslubu, kültürü ve bilgeliğiyle herkesin gönül dolusu alkışlarını aldı. Dürüst ve beyefendi kişiliğiyle tanınan Osman Başkan, ülkesi ve ilkesi için çalışan, üreten, hemşehrilerine ve vatandaşlarına sadakat ve samimiyet besleyen, bir çok garibe, gurebaya iş, eğitim ve istihdam sağlayan bir işadamı.
 
Osman GARGİ, İstanbul’daki Yozgatlıların nüfusundan önce nüfuzunun etkili olabilmesi için siyaset ve sivil toplum platformlarının ortak hareket edip müşterek projeler üretmesi gerektiğini, eylem ve söylem birliği olmasını, sosyal dayanışma ve kültür birliği zaruriyetini, bir tarafın samimiyetsiz davrandığında emek ve niyetlerin sürekli patinaj yapacağını çok güzel bir dille izah etti. Halka zaman kaybettiren aldatıcı iltifatlar, siyasetçilerin ezber ifadeleri ve sonuçsuz gülücükleri yüzünden güven sorunları oluştuğunu belirtirken, sözlerinin hepsini de hiçbir parti ayrımı yapmadan, diplomasi nezaketiyle, medeni bir dil, sıcak bir üslupla anlattı. 

Osman GARGİ Başkanın bilgisine, görgüsüne, medeni üsluplu güzel konuşmasına siyasiler dahil herkes ama herkes hayran kaldı. Gerçekten de siyasilerle her zaman bu şekilde konuşulmalı. Vaad edilen hizmetlerle ilgili süre, sıra ve icraatlar çok yakından etkili takip edilerek sonuca yönelik olumlu kazanımlar sağlanılmalı.

Başkan GARGİ Türkiye sevdasıyla dolu mert yüreğiyle, ülkesine ve insanına gelecek sağlayabilmek ilkesinde hareket eden bir değerimiz... Yüksek kalitesi, imrenilir tasarımları, ilklere imza atan yenilikçi modelleri ve tecrübeli modelistleri ile yerli yabancı tüm modacıların takibindeki bir ihracaat ehli... Ticarette ve sosyal yaşamında çok büyük güvenler kazanmış kaliteli bir şahsiyet. Her konuşması bir öğüt, her hizmeti bir ekol. Derneğine, hemşehrilerine bir okul gibi bilgi, görgü, ikram ve eğitim hizmeti sağlıyor. 

Sürekli koşuşturma zaruriyetindeki işlerinin yoğunluğuna bakmaksızın bir garson gibi tüm köylülerine ve misafirlere yemek, çay servisi yaptı. Zamanı çok kıymetli olmasına rağmen İstanbul’da kaldığımız süre içerisinde bizlere sürekli refakat etti. Cömert gönlüyle takdim ettiği birbirinden güzel hediyeleri hepimizi mahcup etti. Helede oğlum Tunay’a benle  gönderdiği T-sorta, oğlum adeta bayıldı.  

Dünya iyisi bu güzel insan erdemi ve cömertliğiyle tüm gönülleri fethederken kazanan sadece Yozgatımız değil elbette, tüm Türkiye kazanıyor. Siyaset ne zaman halkın iradesine bırakılır bilmiyorum ama işte gönlüyle, yüreğiyle, samimiyeti ve sadakatiyle şehrine ve ülkesine hizmet edecek bir milletvekili adayı işaret ediyorum size. Osman GARGİ’yi tüm Yozgatlıların tanımasını ve altın yüreğini bilmesini istiyorum. Saygılarımla.  

Rıfat ÇAKIR
ailevecalisma.gov.tr
0537 587 27 80