Gazete haberlerine göre, “bir dolandırıcı çetesi, Hızır Aleyhisselam, İdris peygamber ve Salih peygamberim! Kisvesi altında vatandaşları dolandırmışlar.”
    Şimdi şu dolandırıldım diyenlere sormak lazım; ey Müslüman kardeşim! Gidip de   hiç gelen olmuş mu? Nasıl bir din bilgisine sahipsiniz?!?
    Cami civarında pusuya yatan dolandırıcılardan “Hızır aleyhiselam!” vatandaşın yanına yaklaşıp “Ben Hızır’ım! derdine derman olurum!”deyip, üstünde ne varsa alıyor,  “ertesi gün haberimi bekle,sana iki peygamber!gelecek” diyerekten ayrılıyor.
    Saf vatandaşta Cennet yolunu böylece kısa yoldan halletmiş oluyor…Ertesi günü Hızır arıyor “falan yerde bekle, İdris ve Salih peygamberler geliyor!”
    Vatandaş bildirilen yere gidiyor.Yaz’sa tişortlu ,kışsa montlu iki peygamber!geliyorlar..!Selam ve hoş sohbetten sonra, İdris ve Salih peygamberler de, vatandaş’ın cebinde ne varsa alıyorlar.
    Dünya yüzün de ki, her meslek grubundan kişilerin kılığına girenleri gördük,duyduk ama, peygamber!olanları okuyunca, gülsen mi, şaşırsan mı,  ağlasan mı vallahi bilemedim.
    Peygamber kisvesi altında dolandırıcılık yapanlara alkış!!!
    Dolandırılanlara pes…
    Hamiş
     “Birazcık din bilgisi olan, İdris peygamber ile Salih peygamber arasında, 800,900 yıllık bir zaman dilimi olduğunu çıkarır.S.T”
    NOT: İdris peygamber:Hz.İdris, Hz.Şit aleyhisselamın  torunlarından bir peygamberdir.Kendisine 30 suhuf kitap verildi.Asıl adı Ahnuh’(Hanuh)dur.
    Kur’an-ı Kerimde, çok kitap okuduğu için ona İdris lakabı verilmiştir.Ayrıca, kendisine peygamberlik,hikmet ve sultanlık verildiği için “müselles bin ni’me” (kendisine 3 nimet verilen)de denilmiştir.İdris aleyhisselam’ın  Babil veya Mısır ‘da Münif’ de doğup yaşadığı rivayet edilmiştir.Babasının ismi Yerd’dir.
    Annesinin ismi Berre veya Esvet’tir.Kendisi Adem aleyhisselamın  altıncı göbekten torunudur.
    Salih peygamber: Salih peygamber Semud kavmine gönderilen peygamber olup Nuh aleyhisselamın oğullarından Sam’ın neslinden olup Hz.Adem’in 19.kuşaktan torunudur.