YEREL Seçimlerin yaklaşması nedeniyle belediye başkan adaylığı için aday adayı sayısının hızla artacağını düşünüyoruz. Aday adayı olmak ayrı bir konu, bir de siyasi partilerin onay vermesi gerekiyor. Onlarca aday adayı olacak. Her siyasi parti bu adaylar arasından kendi adayını belirleyip halkın karşısına çıkacak. Tabi ki sevilen sayılan, takdir gören, ehliyet ve liyakat sahibi bir aday olması  istenilecek…
Ak Parti listesinden aday adayı olacağını düşündüğümüz isimlerden birisi de Mali Müşavir hemşerimiz Sayın Hüseyin Hurusoy’dur… Durusoy’un adaylığını alkışlayan çok isimlerden bahsetmiştik. Sevilen, sayılan takdir edilen ve Ak Parti misyonuna uygun bir adaydır demiştik. Nedenini şu: yakıyken bildiğimiz, ve Ak Partiye yıllarını vermiş, bu ocaktan yetişmiş bir aday olarak sevenlerinin çok olduğunu bildiğimiz için bu isme halkın sıcak bakacağını ifade ediyoruz.
Biz aday adaylığı üzerine değil Yozgat üzerine kendisiyle sohbet etmek istedik. Telefon edip randevu aldık ve onu kendi özel yazıhanesinde ziyaret ettik.Yozgat’a bakışını, Yozgat değerlendirmesini bizzat  kendi ağzından dinleyelim dedik…
Onunla yüz yüze görüşmemizin özetini yedi madde halinde sıralayabiliriz. Bir: Kafasında yeni bir şehir kurma hayali var. Yozgat merkezine dokunmayacağım, doğallığı ile kalsın (zaten sıkışıp kalmışız) Divanlı, ya da Çalatlı- Sorgun istikametinde yeni bir yerleşim alanı belirleyip TOKİ işbirliği ile yeni bir Yozgat kurma hayalim var diyor.
İki: Her mahalleye bir büyük cami düşüncesinden söz etti. Aile ve çocuk parklarıyla, kafeteryası ile kütüphanesi ve kitap okuma salonlarıyla- emekli dinlenme kıraathaneleri, ile  büyük bir küllüye oluşturacağız buralarda aileler dinlenecek, emekliler oturup kitap okuyacak ve mahallenin her türlü isteğine cevap verecek şekilde bir küllüye düşünüyoruz dedi.
Üç: Şehir ekonomisine canlılık katacağız, üret- sat politikası gereği üretimde öncü olacağız, belediyeleri üretime ve ekonomiye yönlendireceğiz, iş işçi istihdamına ağırlık vereceğiz, belediye şehir ekonomisinde önce olacak, vatandaşımıza destek olup iş alanları- üretim alanları geliştirmeye çalışacağız diyordu.
Dört: Okul bahçelerini genişletip oyun alanlarıyla yeşilliği ile huzur içinde bir eğitim görecekleri mekân düşünüyoruz dedi. Beş: Kültür ve Sanat Faaliyetlerine ağırlık vereceğiz. Tiyatro salonları, Düğün Salonları, Tarihi konakların açılması ile kültüre katkısını sağlayacağız. Derneklere ve sivil toplum kuruluşlarına yeni mekânlar kazandıracağız diyordu.
Altı: Belediye de her türlü israfı önleyip israf ekonomisinden vazgeçeceğiz. Birçok hizmeti belediye birimleri ile yapacağız, temizliği, katı atık birimini ve buralardan faydalanmayı düşünüyoruz. Hizmeti seri ve ucuz yapmanın peşinde olacağız. Yedi: Yeni bir imar planı ile modern şehircilik anlayışına geçeceğiz. Yaşanabilir bir şehir olma yolunda Yozgat’ı örnek şehir konumuna getireceğiz diyordu…
Uzun uzun konuştuk:  Aday adayı mısınız dedim. Allahın takdiri ve partimin de isteği doğrultusunda aday adayı olmayı düşünüyorum dedi. Bazı dostlarından ciddi teklifler geldiğini: Aday olursanız yanınızdayız söylemlerinden onur duyduğunu dile getirdi. Takdiri ilahidir, Rabbim de nasip ederse memleketime- insanlarımıza hizmet temel arzumuzdur diyordu. Biz de kendisine iyi dileklerimizi ifade edip başarılar diledik…Allah hakkınızda hayırlısını versin dedik.