Yozgatlı adını liyakatiyle taşıyan Avusturya’da Feyzullah ANDAK adında bir hemşehrimiz var. Yapmış olduğu kültürel faaliyetler Avrupa’da ve Türkiye’de bizlere öyle gururlar yaşatıyor ki, insanın Yozgatlıyım derken ayrıcalık hissedesi geliyor. Ekibiyle kurmuş oldukları Avusturya Yozgatlılar Federasyonu’nun tüzüğünde amaçlarını, bütün Dünyadaki Yozgatlıları din, dil, ırk, siyasi ayrım gözetmeksizin buluşturmak, kaynastırmak, insanları geleceğe yönelik olması gereken en üst düzeye taşımak ve kendilerine gönül veren herkese eşit sekilde hizmet etmek diye belirlemişler. “Gelin canlar bir olalım”, “Sevelim sevilelim”, “Gel, kim olursan ol yine gel” diyerek insana, doğaya, merhamet ve hoşgörüyle bakan gönül zenginliğimiz Hacı Bektaş-i Veli, Yunus Emre ve Mevlana Celalettin-i Rum-i’nin hayat felsefelerini ilke edinmişler. Bu değerlerimize ve zengin düşüncelerine  hangi millet, hangi ülke, hangi yönetici kucak açmaz ki.
“Biz sizin icin varız, siz neredeyseniz biz oradayız”, sloganıyla Avusturya ve tüm Avrupa’ daki Türkleri kucaklayan bir misyon üstlenmişler. Bu sözlerinide politikacılar gibi lafta bırakmayıp, gerçekten dürüst ve samimice uyguluyorlar. Nerde sorunu olan bir hemşehrimiz veya yurttaşımız varsa, federasyon olarak mevcut imkanlarıyla yanındalar. Üstelik ülkelerarası siyasi sıkıntılar yaşandığında, diplomatik üsluba uygun bir dil kullanarak, meşru zeminler dahilinde, kabul gören icraatları, ülke menfaatlerimizin korunması için itibar edilen tepki ve girişimleri var. Yani tam bir sivil toplum kuruluşu. Emeğini, ilgisini gayretini esirgemeden, büyük bir vatanseverlikle üstlenilmiş, disiplinle uyguladıkları bir görevleri var. Hepside yüksek kişiliğe sahip, eğitimli, donanımlı ve kibar insanlardan oluşmuş kaliteli bir ekip. 
Düzenlemiş oldukları gün ve gecelerle yurt içinden ve yurt dışından bir çok hemşehrimizi uzak diyarlarda bir araya getirmeyi başaran, kültürümüzü, şivemizi ve sosyal yapımızı teşkil eden özelliklerimizin kaybolmaması için ses getiren etkinlik ve organizasyonlarla yaşatan, koruyan, tanıtan bir misyonu var gurbetçi hemşehrilerimizin. Viyana gibi bir dünya metropolünde hergün iftar yemekleri veren, seçkin sanatçılarla kaynaşma dayanışma geceleri düzenleyen, hemşehrilerine yalnızlık çektirmeden tüm Avusturya’yı bir Türk yurdu gibi kullanan yine bu federasyon. 
Geçtiğimiz günlerde bu güzide Federasyonun Başkanı sayın Feyzullah ANDAK’tan beni onore eden bir davet aldım. 7 Ocak Cumartesi akşamı Viyana’da düzenleyecekleri Yozgatlılar buluşmasını kısmet olursa ben sunacağım. Çoğu insan, ekonomik özgürlüğünü kazanınca memleketinin sorunlarından uzak, kendi halinde egoist bir yaşam anlayışını tercih ederken, Feyzullah ANDAK ve ekibi, ne kadar uzakta olursa olsun hemşehrileri ve ülkesinin dertleriyle iştikal olan ve onlara faydalı olabilmek için sonsuz fedakarlıklara atılan insan sevgisiyle dolu bir fazilet örneği sunuyorlar. 
Aynı zamanda içlerindeki vatanseverlik hisleriyle sadece Yozgatlıları değil, Yozgat şemsiyesi altında tüm Türkleri kucaklayan yüksek koordine zekasına sahip bir turizm elçiliği görevide üstlenmişler.
“Büyük Yozgatlılar Buluşması”, “Dünya Yozgatlılar Günü” gibi hepimizi heyecanlandıran, renkli organizasyonların mimarı İstanbul Yozgatlılar Federasyonu ve Yozgat Platformu  Başkanı Sayın Kazım EKİNCİ ve ekibi de öyle. Çok ses getiren programları var. Herkesin Yozgattan, Yozgatlılardan ve kültüründen haberi olması için ellerinden geleni yapıyorlar. Yozgat sadece şehit haberleriyle, memleketine beklenenin çok altında hizmet sağlayan tanınmış bürokratları ve siyasetçileriyle ünlü değil. Herkes bilir ki, Yozgat vefalı dostlukların, eşsiz vatanseverliğin, sıcak şivenin, has gönüllerin ve sevimli geleneklerin mekanıdır. Bu özelliklerimizle yurt içinde ve yurt dışında bizleri tanıtıp, artı puanlar kazanmamızı sağlayan Feyzullah ANDAK ve Kazım EKİNCİ gibi memleket aşığı ve hemşehri sevdalısı insanlarımıza sahip çıkmak ve destek olmakta bizlerin görevi olmalı.
Biz sizin çalışmalarınızı gururla izlemeye devam edeceğiz Feyzullah ve Kazım Başkanım. Eminimki siz güzel insanların bu fedakar çalışmaları sayesinde kazanan sadece Yozgatımız değil, tüm Türkiye olacaktır.Ve yine eminimki, bu vefalı halk size hak ettiğiniz sevgi ve itibarı verecek, gönüllerinin en güzel köşesinde yer alacaksınız. Size sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun yıllar diliyorum. Yozgat ve Yozgatlılar sizden daha çok şey bekliyor. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.