Yozgat Valiliği, Belediye ve Bozok Üniversitesi tarafından organize edilen ve  bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Çiğdem Pilavı Şenliği Nevruz havasında kutlandı. İç Anadolu kültürü arasında yer alan, özellikle Yozgat yöresinde yaygın olan ve UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras listesine dahil edilen çiğdem pilavı geleneğini yaşatmak amacıyla 2. Çiğdem Şenliği düzenledi. 
Şenlikte önce doğadan toplanan çiğdemler bir çalıya dizilerek, davul zurna eşliğinde gençler tarafından “Çiğdem çiğdem çiçeçik, emmim oğlu köçecik, yağ verenin oğlu olsun, bulgur verenin kızı olsun” manisini söyleyerek esnaflardan yağ ve bulgur topladı..    Çiğdem Pilavı Şenliği kapsamında Cumhuriyet Meydanı´nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, şenlikte yaptığı açılış konuşmasında kültürün önemine değindi. Başkan Başer, “Bir ilin bir beldenin yaşanabilir olması için o ilin veya beldenin altyapısının çok sağlam olması ya da dış görüntüsünün çok güzel olması yetmiyor. Bir ilin eğer kültür değerleriyle, sporu ile folkloru ile gelenek ve görenekleriyle de tebarüz etmiyorsa, gelenek ve görenekleri kaybetmeye yüz tutmuşsa spora folklora yabancı ise o l hiç bir zaman kabalıktan hoyratlıktan kurtulamaz.” dedi.
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’de gelenek ve göreneklerin tarihi ve kültürel mirasların geleceğe aktarılmasında bu gibi ortak değerlerin yaşatılması gerektiğini söyledi.
AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal’da böyle bir etkinliği düzenlediği için Belediye Başkanlığına teşekkür etti. Sosyal, “Çocukluğumuzda okulumuza gitmeyerek çiğdem toplamaya giderdik. Bu geleneğimiz günümüzde unutulmaya yüz tutmuşken, bu çiğdem geleneğinin yeni nesle aktarılması için belediye başkanımız geçen yıl bu şenliğin birincisini tertip ederek bizlere hatırlattı. İnşallah bu geleneğimiz gelecek nesillere de aktarılacaktır.”dedi. 
Konuşmaların ardından şenlikte muhtarlar arasında çuvalda yürüme yarışması, ip çekme, kaşıkta yumurta taşıma, yarışmaları düzenlendi. Halk oyunları gösterileri, aşıklar atışmasından sonra, pişirilen çiğdem pilavı vatandaşlara ikram edildi.
Çiğdem ile birlikte toplanan bulgur ve yağ pişirilerek vatandaşlara ikram edildi. Pilav ikramında pilav almak isteyen akli dengesi bozuk olan bir kadını zabıta ekipleri sakinleştirmekte güçlük çekti.
Belediye Başkanı Yusuf Başer, şenlik sonunda yaptığı açıklamada, Bu yıl çiğdem şenliğinin 2. sini düzenlediklerini belirterek, “ Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz şenliğimizde gördüğümüz eksiklikleri inşallah gidererek önümüzdeki yıllarda daha düzenli, daha planlı yapmaya çalışacağız. 
Çiğdem Şenliğimiz  dünya UNESCO soyut olmayan kültürel miras listemize girdi. Geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşatma anlamında oldukça önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Çiğdem Pilavı Şenliğine Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz. İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can ve vatandaşlar katıldı.
Editör: TE Bilişim