PANDEMİ süreci devam ediyor. İlgilisi, yetkilisi, sorumlusu, uzmanı başta olmak üzere herkes uyarılarda bulunuyor, ''Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyun'' diyorlar. Uyulmaması halinde Covit19 belasından kurtulma sürecimizin uzayıp, ölüm olaylarının da yaşanılacağına dikkat çekiliyor. 

Pandemi sürecinin ilk aylarında kolanya ve dezenfekte malzemelerini karaborsadan temin etmeye başladık. Maske bulmak sorun olmuştu. Gelinen süreçte aradığımızı buluyoruz ama fiyatlar almış başını gidiyor. Ticaret Bakanlığı genelgeler yayınladı, il düzeyinde fiyat denetimleri gerçekleştirildi/gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Sürekli kullandığım diş macunu bitince soluğu kozmatik ürünleri satan işyerinde aldım. Fiyat öncekinin en az iki katı. Marketlere baktım, orada da durum aynı. Temizlik malzemeleriyle birlikte portakal, elma, grayfurt, mandalina, sarımsak gibi ürünlere olan talep de arttı. Talep fazla olunca, fiyatlarda aldı başını gidiyor. Talebin arttığı ürünlerden sadece limon fiyatları, önceki dönümlere göre daha ucuz. 

Piyasa denetimi yapılıyor. Bakkalı, marketi, manavı denetleniyor. Bence ortada bir yanlışlık var. Bakkal, market getirdiği ürünün sadece cüzi kısmını stoklayabilir. Yani istisna bir durum. Asıl konu suyun başından kaynaklı. Aracı işletmeler, piyasanın durumuna göre ürünü markete, bakkala, manava teslim ediyor. Talep fazla ise,  fiyatları ayarlayan da aracı kurumlar oluyor.

Herkes yakınıyor. Çalışanların ücretlerinde yapılan iyileştirme artışları, bankadaki hesaplara yatmadan eriyip, gitti. Şimdilerde üste para verilmeye başlandı. Maliyetlere doğrudan etki yapan unsurlar var. Bu unsurların kontrol altına alınması gerekiyor.