B ildik bir söz vardı, ''Fala inanma, falsız da kalma'' diye. Bizler de bu sözden hareketle, her ne kadar fala inanmasak da, falsız da edemiyoruz. Bazen çay falına, bazen kahve falına baktırıyoruz. Yetinmeyip, papatya falıyla idare edip, iskanbil kağıdı ile devam ederken, devreye sözlük falını da sokmayı ihmal etmiyoruz.
Yozgat insanını şu sıralar fallar bile tatmin etmiyor. Hangi dağa sırtını dayamaya kalksa, altına dinamit koyup, havaya uçuruyorlar. Uçtuğu bir şey değil, patlamayla birlikte havalanan o taşlar başımıza düşüp, kimimizi öldürüyor, kimimizi yaralayıp, hastanelik ediyor. Kimilerimiz de soluğu büyük şehirlerde alıp, renkli ışıklarının cazibesinde kayboluyor.
''Hastane'' deyince aklıma yine yapımı kelimenin tam anlamı ile ''Yılan Hikayesine'' dönüşen 470 yatak kapasiteli Yozgat Araştırma ve Uygulama Hastanesi geliverdi. Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği internet sitesinde, ''475 Yataklı Yozgat Devlet Hastanesi Yapım Safahatı'' başlığı altında verilen haberde, ''Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığından edinilen bilgilere göre; yeni yapılacak 475 yataklı Yozgat Devlet Hastanesinin temeli  2013 Ağustos ayı içerisinde atılacaktır. Hastane binasının yapılacağı arsa üzerinde temel atma çalışmaları için hazırlıklar devam etmektedir'' deniliyor.
Habere kaynak teşkil eden ''Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı'' internet sitesinde ise, adı geçen hastane ''Sözleşme Aşamasında Olan Projeler'' arasında zikrediliyor...
Hangisi doğru?...
Bu soruya AK Parti'ye yakın çevreler, ''Hastanenin temel atma töreni ile ilgili hafriyat çalışmalarına başlanıldı. Daha önce 15 Ağustos olarak bir tarih belirlenmişti ama temel atma törenine katılacak olan bakanların programları nedeniyle temel atma töreni daha sonraki bir tarihe ertelendi'' şeklinde yanıt veriyor.
Muhalefete yakın kesimlerde ise, hastanenin temelinin atılabileceğini, hastane ile birlikte diğer bazı yatırımlara yönelik çalışmaların da başlatılacağını, tüm bunların da seçimlerde siyasi malzeme olarak kullanılacağını, seçimlerden sonra ise atılan temelin unutulacağını ileri sürüyorlar..
Muhalefete mensup kesimler, harfiyat çalışmalarının belediyenin işlerini yürütün bir firma tarafından yapıldığını, normalde bu tip yüksek maliyetli işlerde harfiyat çalışmalarının yüklenici firma tarafından başlanıp, temel atma safhasına getirildiğine vurgu yaparak, tezlerini destekliyorlar...
Rivayetler muhtelif...
Hal böyle olunca da, sorunu aydınlatma işi falcılara düşüyor...
Kahve falında, ufukta bir temel görünmesine karşın, falcı bunu pek seçemedi, ''Bu bizim Karedenizli Temel de olabilir, harç dökülerek atılan temel de olabilir!'' varsayımlarını ortaya koydu...
Peki siz ne dersiniz?...