Dün bahçede erguvanların eflatunun tüm tonlarıyla açtığını gördüm. Artık bahar ardından yaz geliyor demektir! Bu iyi haberdi. Kötü haberlerde var! Geçtiğimiz birkaç gün içinde kaza geçirdim yazılarımıza 3-4 gün ara vermek zorunda kaldık. Yazılarımla ilgili merakınız için teşekkür etmek istiyorum. Ve bu maddi manevi ızdırap dolu günlerimde bana moral oldu. Bu şevkle tekrar başladım idare edin işte!..
***
    Beterin beteri var derler ya işte bu sıkıntı arasında telaşanın ucunda  herkes kendi derdindeyken Pazartesi akşam üzeri Ayla Kılıçarslan ın vefat haberi geldi.Üzüldüm çook acı bi kayıp. Mevlam rahmet eylesin ailesine başta Hülya abla,Zeynep abla Mazhar ve Osman Kılıçarslan olmak üzere sabır metanet diliyorum.Mevlam rahmetini eksik etmesin.
***
    Bunlar acıydı.Sevindirici gelişmelerden en başta geleni Yozgatsporun Arsin deplasmanından 3 gol ve 3 puanla dönmesi ise sevindirici olanı idi. Geçen hafta Ünye karşısında alınan beraberlikle ölüp ölüp dirilen takım deplasmanda galip geldi.Bu çook iyiydi, son haftasına bay giren Yozgatspor Yalıspor maçının sonucunu bekleyecek! Hemen buruşmayın(!) Yalısporun rakibi Kastamonu spor düşme hattında mutlak puan için oynayacak.Maç üstelik kendi evinde.Bence Yozgatspor yüzde 99 ekstra play – off ta gibi!!! Hayırlısı olur inşallah.
***
    Erkek evlat Türk ailesinin önemli yapı taşlarından biri. Yetiştirilirken kıza göre serbesttir, özgürdür, padişahlar gibi her istediği alınır, yapılır. eşi, hatta çocuğu, öz ve öz kız evladından üstün tutulur. Ailenin soyadını devam ettirdiğinden pek önemlidir. Üst üste kızı olan bazı şahsiyetler bunun için erkeği bulana dek uğraşır. Bre böyle düşünenler; Dünyada o kadar soyadının kalmasını istiyorsan insanlık adına iyi birşeyler yapta bari ismin adam gibi kalsın. Mesela kızına insan gibi davranmaktan başlayabilirsin.
***
    Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur.
    Kimin kız çocukları olur, onların sıkıntılarına katlanır, iyi yetiştirir ve dengi ile evlendirirse, bu kız çocukları onun için Cehenneme perde olur.
***
    Şimdi durup dururken bunlarda nerden çıktı derseniz dün değil önceki gün müptezelin biriyle bu tür bi tartışmaya girdim.Elbetteki suç bendeki böyle anlamsız bi şeye girdim.Ama üşenmeden sordum soruşturdum araştırdım buda o müptezele cevap yada kapak (!) olsun diye yazdım.Affınıza sığınarak!
    Mutlu olup mutlu kalmanız dileğiyle hoşça kalın.

 GÜNÜN ADAMI 


Amir Çiçek.Yozgat Valisi.Niye mi? Günün adamı derseniz çook özel sohbet ve o sohbetin içlerinde iddia niteliğinde verilmiş Yozgat hay’rına verilmiş sözler ve planları var.Bunları uzun uzun yazacağım.Ama önceden sizlerle paylaşalım istedim.Bence günden öte ileriki çoğu gündeki günün adamı olacak Vali…Mevlam yardımcısı olsun…

 

GÜNÜN BÜROKRATLARI

 


Ferhat Erdem ve Hasan Bağçeci.Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Basketbol turnuvasında bu işi bilenler bilir dev bi organizasyonun ev sahipliğini yaptılar.Bence mükemmeldi.Ufak tefek provakasyon kokan gelişmelerde bertaraf oldu.Ama eksikliler görüldü ve ilerisi için de tecrübe oldu.Erdem ve Bağçeci elbette günün en başarılı bürokratları Mevlam yardımcıları olsun.Yolları açık olsun.

 

GÜNÜN RENGİ



Turuncu dışa dönük, heyecan ve mutluluk verici, dinamik, dikkat çekici, çarpıcı ve iç açıcı bir renktir.
    Kırmızıdan sonraki en sıcak renk olan turuncu gösterişin ve şatafatın rengidir, fakat kırmızı kadar rahatsız edici değildir.

 

GÜNÜN SÖZLERİ



İki nimet vardır ki,insanlar  onların kıymetini hakkıyla takdir edemezler.Onlardan biri sıhhat,diğeri de boş vakittir. Hadis-i Şerif

Sıradan öğretmen anlatır,İyi öğretmen açıklar,Yetenekli öğretmen yapar ve gösterir,Büyük öğretmen esin kaynağı olur.
William A. Wa

Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür. Kültür, okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden anlam çıkarmak, ders almak,düşünmek, zekayı eğitmektir.