Yozgat’ta taksicilik her geçen gün zora giriyor. Ekonomik nedenlerden dolayı vatandaş taksiye binmeyi lüks sayarken, taksiciler her şeye rağmen araçlarını yenileyerek en iyi hizmeti sunmaya gayret ediyor.

            Yozgat’ta taksicilik mesleği değişen yüzüne rağmen artmayan geliri yüzünden zor günler geçiriyor. Turizm Taksi çalışanları da ekonomik şartlara rağmen hizmeti en modern haliyle sunmaya gayret ederken bir yandan da hayat mücadelesi veriyor.

            Şehir merkezinde olmalarının verdiği avantajı değerlendiren Turizm Taksi çalışanları araçlarının modelini talebe göre artırdıklarını söylediler.

            Taksiciliğin şekil değiştirmeye başladığını belirten mesleğinin erbapları, bu işten gerçekten ekmek yeme derdinde olanların kendini yenileme gayretinde olduğunu bunun da sektöre azda olsa bir hareketlilik kattığı görüşündeler.

            Kentin mevcut kapasitesinin taksiciliği kaldıracak güçte olmadığını söyleyen Turizm Taksi çalışanları;

            “Ekonomik gerileme haliyle en fazla taksicileri etkiliyor. Vatandaşın parası olmayınca taksiye de binmek istemiyor. Bir de son yıllarda otomobil sayısındaki artış taksicilik mesleğini ister istemez geri plana itti” dediler.

            Taksiciliğin eskisi gibi bir gelir kapısı olmadığını söyleyen taksiciler, daralan pasta nedeni ile kendini geliştiren, aracının modelini artıran taksicilerin daha büyük dilim almanın gayretinde olduğunu söylediler.

Editör: TE Bilişim