Eren Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Eyüp Çam, Türkiye’nin önemli çorap markalarından olan Aytuğ’un ardından Eren Çorap markası altında birleştiğini belirterek, Aytuğ Çorap üretimlerinin Yozgat’ta yapılacağını söyledi.
Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde 2004 yılından bu yana üretim yapan Eren Çorap, hem istihdama hem de ekonomiye katkılar sağlıyor. Ağırlıklı olarak yurt dışına üretim yapan ve önemli aranan üretim merkezi konumuna gelen Eren Çorap, Aytuğ Çorabı bünyesine kattı.

FİNANSAL SORUNLARI YAŞADI
Türkiye'de 1990'lı yıllarda markalaşan Aytuğ Çorap, 2001 yılından sonra başlayan finans sorunları nedeniyle el değiştirdi. 
Faaliyete geçişi 1950’li yıllara kadar uzanan Aytuğ Çorap'ın kurucusu Ayetullah Keser ilk yıllarda Sultanhamam’da küçük çaplı fason üretim yaptı. Şirketin erkek ve bayan çorabına dönük üretimi daha sonra Beylikdüzü’nde modern bir fabrikaya dönüştü. Keser Ailesi’nin Aytuğ markasına yaptığı yatırımlar sonucunda yıllık kapasitesi 30 milyon çifte kadar çıkartılmış bir şirket oluşturuldu. 2001 yılına gelindiğinde Aytuğ, iç piyasada yıllık 1.2 milyon düzinelik satış hacmini yakalamıştı. Aynı yıl ihracatta ise 814 bin düzine satış gerçekleşmişti. O dönemde Aytuğ'un yıllık satışı 20 milyon dolara ulaştı. Bayan ve erkek çorabında ilk markalaşan firma olan Aytuğ ayrıca iç çamaşırı ve spor giyim üretimine de soyundu. 

MARKALAR BİRLEŞTİ
Eren Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Eyüp Çam, çorap sektörünün önemli markalarından olan Aytuğ’un bünyelerine katılması ile birlikte iç pazarda da söz sahibi olacaklarını söyledi. Aytuğ çorap üretimlerine ağırlık vereceklerine değinen Çam, “Avrupa ağırlıklı çorap üretimi yapıyoruz. Spor kulüplerinin yanı sıra markaların üretim merkezi konumundayız. Çorap sektöründe kendi markamız olan Eren Çorap’la da pazara giriyoruz. Bünyemize kattığımız Aytuğ markası ile de hem iç pazara hem de dış pazara yönelmiş olacağız” dedi.

Çam, çorap sektöründe markaların birleştiğini ve daha güçlü hale geldiğine dikkat çekerek üretim kapasitenin artacağını vurguladı.
Çam, 2 milyon euroluk yatırımla kapasitelerini artırdıklarını ifade ederek, aylık üretim sayısını 2 milyondan 3 milyona çıkardıklarını hatırlattı.
Kapasite artırımına paralel olarak personel sayısında da artış yaptıklarına vurgu yapan Çam, Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde il ekonomisine ve istihdamına önemli katkı sağladıklarını belirtti.

Eren ve Aytuğ markaları ile üretim sayısının artış göstereceğini kaydeden Çam, “Ürettiğimiz çorapların yüzde 95’ini Avrupa Birliğine üye ülkelere gönderiyoruz. Bunların başında Almanya, İngiltere, Belçika ve Hollanda geliyor. Bütün Avrupa Birliği ülkelerinin çoraplarını Yozgat’tan ihraç ediyoruz. Avrupa’da yaşayan insanların yüzde 80’i Yozgat’ta üretilen çoraplardan giyiyor. İleriye dönük olarak üretimimizi 5 milyon çifte çıkartmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim