Bu sayede modern pazarlama teknikleri ile ilgili önemli deneyimler kazandılar. Yerköy Ticaret Meslek Lisesi Öğretmenleri Ayşen Süzgeç, Avni Canpolat ve Kenan Karagöz ile Sorgun Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü H. Mustafa Işık ve Çiğdemli Çok Programlı Lisesi Müdür Yardımcısı Musa Doğançay refakatinde 21 gün süren proje faaliyeti boyunca Almmanya'da bir çok etkinliğe katılan öğrenciler Pazarlama Teknikleri ile ilgili eğitim ve staj faaliyeti katıldılar.
    AUDİ Üretim Tesisleri, FUJİTSU Notebook Üretim Tesisleri, Augsburg Meslek Lisesi, Metro Kungstoffmontage, Augsburg Yerel Gazetesi Basımevi, Stadtsparkasse Augsburg(Banka), Augsburg Mesleki Yönlendirme Merkezi, Alman Teknoloji Müzesi gibi çok sayıda kuruma düzenlenen teknik gezilere katılan öğrenci ve öğretmenler bunların yanı sıra; Münih, Prag ve Salzburg gibi şehirlere düzenlenen kültürel gezilere katıldılar.
    Proje kapsamında Yozgat'ın 7 farklı ilçesinde Ticaret Meslek Liseleri ve Çok Programlı Liselerde eğitim gören toplam 30 öğrenci, Modern Pazarlama Teknikleri Projesi kapsamında Almanya'nın Augsburg şehrinde 21 gün boyunca proje faaliyetine katılarak mesleki bilgi ve deneyimlerini artırdılar.
    Öğrenciler, okullarında aldıkları mesleki eğitimlerini, Avrupa düzeyinde yapılan uygulamalarla karşılaştırma ve geliştirme imkanına sahip oldular. Katılımcılar özellikle Pazarlama Teknikleri ile ilgili genel bilgileri, modern pazarlama teknikleri, modern pazarlamanın avantajları, modern pazarlamanın dezavantajları ve uluslararası pazarlamanın ülke ekonomisine olan katkıları ile ilgili mesleki bilgilerini artırdılar. Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu Dış Ticaret Ataşesi M. Cevdet Baykal tarafından düzenlenen seminer ile Almanya'da Pazarlama alanında yapılan uygulamalar konusunda daha detaylı bilgi alma imkanı buldular.
Editör: TE Bilişim