Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca 2010 yılı teklif çağrısı döneminde kabul edilen BIRDS (Behaviour and Intercultural Respect - Development in Schools) projesinin son toplantısı Comenius okul ortaklarından olan Yozgat TOKİ İlköğretim Okulu’nda 6 ülkeden gelen heyetin katılımı ile yapıldı.
Proje çerçevesinde şuana kadar yapılan 7 toplantıya katılan TOKİ İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, bu kez Almanya, Romanya, Polonya, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Hırvatistan’dan gelen öğrencilerle Yozgat’ta bir araya geldi.
BIRDS projesinin amacının ortak okullardaki öğrencilerin farklı kültürleri tanımalarını sağlamak ve  özellikle kültürlere saygı bilinci oluşturulmak olduğunu vurgulanan toplantıda bu amaca ulaşmak için tüm ortak okullarda 2 yıl boyunca çeşitli etkinlikler yapıldığı bildirildi.
TOKİ İlköğretim Okulu’ndaki toplantıda katılımcılara Yozgat’ın yöresel yemeklerinden ikram edilirken, öğrenciler de hazırladıkları ‘Hoş Geldin Kılavuzu’ ile okullarını tanıtma imkanı buldular.
Proje heyeti Yozgat’taki toplantıda “Kültürlerarası Takvim” hazırladı. 

Editör: TE Bilişim