Hamilelik sırasında alınan kilolar ve karındaki aşırı gerginlik sonucu karın ve bacaklarda çatlaklar oluşur. Hamilelik döneminde alınan önlemler ve kullanılan kremler bazen yeterli gelmeyebilir. Doğum sonrası oluşan çatlaklar için şifalı bitki yağları çok faydalı olacaktır.
Gebelik sırasında kullanılacak bitki yağları
- Badem Yağı,
- Kakao Yağı,
- Kayısı yağı,
- Kantaron Yağı,
- Zeytin Yağ,
- Çörekotu Yağı .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
    Hazırlanışı ve Uygulanışı 
Tüm yağlar eşit ölçülerde karıştırılır ve çatlak bölgelere sürülür. Hamilelik döneminde bu şifalı yağlar ile çatlak oluşumunu engelleyebilirsiniz. Gebelik sırasında çatlak oluşumunu engellemek için özellikle yemek sonrası karnınıza sürün.
Doğum Sonrası Oluşan Cilt Çatlakları İçin Şifalı Bitki Yağları
- Kakao yağı,
- Gliserin yağı,
- Keten yağı,
- Badem yağı,
- Saf Zeytin yağı,
- Çörekotu yağı
- Kantaron yağı,
- Kayısı yağı,
- Melissa yağı.
Hazırlanışı ve Uygulanışı
    Tüm şifalı bitki yağları eşit ölçülerde karıştırılır ve çatlayan, kuruyan bölgeye sürülür. Hamilelik sonrası oluşan doğum çatlakları için çok faydalı olacaktır.
    Doğum sonrası oluşan çatlaklar için doğum sonrası oluşan çatlaklar için şifalı bitkiler Badem Yağı, Kakao Yağı, Kayısı yağı, Kantaron Yağı, Zeytin Yağ, Çörekotu Yağı . Birebir ölçülerle karıştırın. Ve uygulayın.
 Not: Doğum çatlakları daha çok ilk 1 yıl içinde tedavi edilmelidir. Gebelik sırasında çatlak oluşumunu engellemek için özellikle yemek sonrası karnınıza sürün.
    Cilt çatlakları için bitkisel yağlar aromatik bitkisel yağların özellikleri ve kullanış yöntemleri cilt çatlakları için bitkisel yağlar kakao yağı, saf zeytin yağı, melisa yağı gliserin yağı, çörekotu yağı, havuç yağı, keten yağı , kantoran yağı, badem yağı, kayısı yağı yağlar karıştırılıp çatlayan, kuruyan bölgeye masaj yapılarak yedirilir.
    Hamilelik çatlakları için tedavi yöntemleri hamilelik çatlakları için tedavi yöntemleri hamilelikte vücut çatlakları : Hamilelik döneminde derideki gerilme ve kilo alma nedeni ile çatlaklar oluşur. Fazla kilo alan hamilelerde çatlaklar daha da çok olmaktadır. Çatlaklar erken dönemde pembe-mor renkliyken, zamanla beyaz renge dönüyor. Karın, göğüs, uyluk, bel ve kalça bölgelerinde daha yoğun olmaktadır.