Yazın güzel günlerimizin mekânı, piknik alanlarımızın en gösterişli yeri Çamlık Milli parkındaki hizmetlerin yetersizliği canınızı sıkıyor. Bir misafiriniz gelse alıp çıkıyorsunuz. Ancak hizmetler yetersiz, oturaklar yetersiz, tuvaletler bakımsız, su sıkıntısı canınızı sıkıyor.
Soğuk ve buz gibi sularıyla tüm Yozgat’ı sulayan  burada su sıkıntısı yaşıyorsunuz.
Bölgeden çıkarılacak kaynak suları Çamlık Milli Parkına yeterde artar bile..Hatta bir iki boş alana havuz yaparak çevreyi güzelleştirmeniz de mümkün…Bizim yöneticilerimiz  hiçbir Park alanını gezmiyorlar mı acaba…?
Doğal zenginliği, bitki çeşitliliği, havadar mekânıyla Yozgat’ın ve bölgenin en güzel yerlerinden olan Çamlığımızın bakımı maalesef yüz güldürmüyor.
Yozgat’ın en güzel mekânı, Türkiye’nin ilk Milli Parklarından birisi olan Çamlık Milli Parkımız göz bebeğimiz, akciğerimiz konumunda. Çamlığa en ufak bir zarar gelmesine gönlümüz rıza göstermez. Korunması, bakımı ve sosyal tesislerin zenginleştirilmesi şarttır.
En öncelikle ifade edelim ki, oturacak mekânların yetersizliği dikkatinizi çekiyor. Cumartesi- Pazar Kent Ormanı diye ayrılan bölüm tıklım tıklım. Üç- beş masa çoktan dolmuş size bomboş alan kalmış…Masa temini bu kadar mı zor acaba..?
Çamlık’ta ateş yakılmasına biz de karşıyız. Ama buraya gelen insanların ateş yakıp misafirine ikram edeceği yiyecekler için ocaklar yapılarak çoğaltılması gerekiyor. Boş alanlara, ya da müsait alanlara ocaklar yapılmalıdır, hem de çokça…Kapalı  mekanlar yapılabilir. Bir çok mesire yerinde bunları görüyor imreniyoruz. Mesela Konya Meram Bağlarına gidin mükemmel bir düzenleme  var…Devlet Hastanesi üzerinde yeni yapılan mekan çıplak ve ihtiyaca cevap verebilecek durumda değil maalesef…
Çocuk oyun aletlerinin olduğu mekanı düşünün: çıplak boş bir mekan..Buralar zenginleştirilip oturmaya, piknik yapmaya ve eğlenmeye müsait alanlar olarak düzenlenemez mi? Asıl gezilecek alan burası, asıl dinlenilecek alan bu mekan… Madem ki oradaki restorandı yıktınız, onun yerine çok mükemmel bir düzenleme yaparak çevreyi güzelleştirebilirdiniz.
Çamlık Milli Parkımızın Sağlık Meslek Lisesi tarafında yapılan çalışmalara gelince : Meydan boş, alan cılız ağaçlarla dolu oturaklar ve çalışmalar çirkin gözüküyor. Çamlığı güzelleştirmemiş aksine çirkinleştirmiş..
Kent Ormanı ve Beş Çamlar mevkiinde- çocuk oyun alanının bulunduğu mekânda masalar ve oturaklar çoğaltılmalı, ocaklar artırılmalı, görevli sayısı fazlalaştırılmalı ve Çamlık Milli Parkının zevkine varmalıyız. Gelen misafirlerinizi Çamlıkta ağırlamanızdan daha doğal ne olabilir ki?
Bir de Çamlık içerisinde yürüyüş yolları açılmalı, en ufak bir yangın alarmında itfaiye araçların girebileceği yollar oluşturulmalıdır. Gözümüzün önünde mükemmel bir mekânımız var ama ne yazık ki değerlendirmekten aciziz. Gidin bakın ülkemizin mesire yerlerine, piknik alanlarına hani ne derler ağzınız açık kalıyor…Yurt dışını da geziyorsunuz hani ya..?
Azıcık konuşsak sivri dilli oluyoruz. Konuşmasak kimsenin umursadığı yok…Çamlık Milli parkımız için yüklü bir ödeneğin geldiği müjdelenmişti hani ne oldu bu paraya? Tuvaletlerine girmekten bile çekiniyoruz. Cennet gibi güzel mekânı değerlendirmekten aciziz.
Hatay da Harbiye denilen bir piknik alanını gezmiştik. Doğa, su sosyal tesisler iç içe…Bu kadar mı güzellik olur, bu kadar mı mükemmel bir organizasyon olur? Cennetten bir parça gibi..sadece su ve ağaçlık mekan ama, suyun dans ettiği, ağaçların ve  sosyal tesislerin güzelleştirdiği mükemmel bir mekanla karşılaşıyorsunuz..
Yozgatlı memleketine sahip çıkmalı, Yozgatlı yeri gelince sesini yükseltmeli ve gerekiyorsa verdiği oyun hesabını sormalı. Uslu Yozgatlı imajını kırmalıyız artık..…