Yıllar birer ikişer takvim yapraklarından giderken, siz gelirsiniz gözlerimizin önüne öğretmenim, öğrettikleriniz gelir, bize sevimli, size her zaman boş duygularımız gelir…
    Saç  uzatmalarda, toka takmamalarda geçen ömrümüzün ilkbaharlarında anlamadık, saçlarımızın uzun, saçlarımızın tokalı hallerini. Anlamadık düzeni tertibi.
    Geldi geçti ömrümüzde bir türlü fark edemedik, derslerimizin uzun halini sadeleştirmenin anlamsızlığını… Defterlerimizin, kalemlerimizin, çantalarımızın bir arada düzenli kalabilmelerinin ne anlama geldiğini.
    Ha babam hoşnutsuzluklarımızla yorduk sizi.
    Halbu ki hayat daha orada başlıyormuş, hâlbuki daha ilk adımlarımızı atıyormuşuz hayata…
    Bütün bunlara “eee nereden bileceksiniz o yıllarda” demek geçiyor içimden fakat sol yanım yangınlarda kül oluyor öğretmenim.
    Çünkü anlattıklarınız, öğrettikleriniz, hayata dair büyük bir eğitimmiş sonra bizim hayat mektebimizin ilk adımlarıymış…
    Çocukluk işte, anlamadan geldi geçti o güzelim yıllarımız…
    Bugün geçmişe ah! Çekerken bilin ki hiç öfkeli değiliz, bilin ki sadece koca bir pişmanlık hakim bütün ruhlarımızda…
    Sadeleşen bilgiyse yani özse, konunun içindeki alınması gereken net bilgiyse, problem yoktu ama biz öyle mi yaptık? Hayatımızdan, gençliğimizin en güzel çağlarından eksilttik durduk bütün konuları.
    Bugün  “Tuna Nehri nerede?” deseler durur kalırız öyle ya da bir bilinmeyenli denklemin karşısında, derslerimizi kırdığımız zamanlara öfkelenmek şimdi çok yersiz.
    Bilseydik “x” yerine bir gün kendimizi koyacağımızı, hiç sadeleştirme yapar mıydık hayatlarımızdan? Hiç derslerimizden kaçar mıydık öğretmenim?
    Sizi geç de olsa sonunda anladık öğretmenim.
    Bugün çocuklarımıza sizin tekniklerinizi, sizin öğrettiklerinizi anlatmaya ve hayatın katı kuralları karşısında ayakta kalmaya konularını  özetliyoruz. İnanıyoruz ki “Çetin Erturan Teknikleri” hayatın ta kendileridir.
    Ne olur bizlere hakkınızı helal edin, her birimizde ayrı  ayrı emeğiniz var. Hangisini saysak eksik kalırız, hangisini anlatsak tam olamayız.
    Dileriz kâinatın efendisi size uzun, sağlık bir yaşam bahşeder.
    Sizi hiç unutmayacağız sevgili öğretmenim.
    Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi Öğrencileri Adına;
    (Öğretmenim Çetin Erturan’a Atfen)