YOZGAT Edebiyat ve Kültür Sanat Dernekleri arasına yeni bir dernek daha katıldı: Bozok Edebiyat Sanat ve Kültür Derneği.  Derneği'n geçici başkanlığına Songül Yurdagül Aksoy getirildi. Songül Aksoy kardeşimiz Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp'in Köyünden (Kavurgalı Köyü).
Bozok Edebiyat Sanat ve Kültür Derneği resmi işlemlerini tamamlayarak resmen çalışmalarına Başlamış oldu. Kuruluş işlemlerini tamamlayan Bozok Edebiyat Sanat ve Kültür Derneği ilk Programını 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe ayırdı. Kadınlara Sevgi ve  Saygıyı konu edinilen program ilgiyle takip edildi.  Eski Un Pazarı- Halk Bankası bitişiğinde bulunan Tülay Uslu Hanımefendi kardeşimizin işletmesini yaptığı "Fatih Sofrası'ın" da  gerçekleşti bu program...
Bozok Edebiyat Sanat ve Kültür Derneğinin Tüzüğündeki belirlenen Amacı şöyle açıklanmış: "Türk dilinin doğru kullanılmasına, yabancı sözlerden arındırılmasına katkıda bulunmak. Edebiyat- Kültür- Sanat Severleri buluşturmak, Kültür sanat faaliyetleri gerçekleştirmek, yazan, çizen, şair, ozan, aşık, ressam, kültür adamı, araştırmacıları kaynaştırmak, aralarında dayanışmayı sağlamak- yardımlaşmayı gerçekleştirmek. Kültür – Sanat ve edebiyat severleri  buluşturup, ürettiklerini paylaşmak, yazarları, halk ozanlarını, halk âşıklarını, şairleri desteklemek için çalışmalar yapmak; onları buluşturucu, kaynaştırıcı, birleştirici etkinlikler düzenlemek."
Derneği'n Faaliyet Alanları: "Edebiyat- Sanat ve şiir dünyasının etkin isimleri ile görüşmeler yapmak, şairler ve şiirlerle ilgili yazılı ve görsel basın ile ortak çalışmalar yürütmek; gerektiğinde uluslar arası toplantılar düzenlemek, düzenlenen toplantılara katılmak. Şehrimiz ve ülkemiz adına şiir etkinliklerine ev sahipliği yapmak, yapılan etkinliklere katılmak, edebiyatımızı ve şiir dünyamızı tanıtmak için ulusal ve uluslararası çalışmalar yapmak. Uluslararası derneklerle işbirliği yapmak, amaçlarını gerçekleştirmek için uluslararası dernek ya da kurumlara üye olmak. Şehrimizin ve bölgemizin doğal güzelliklerini korumak ve geliştirmek adına çalışmalar yürütmek; halk kültürünü derleme, araştırma çalışmalarına katılıp bu konuda şiir, kompozisyon, öykü, resim, münazara yarışmaları düzenlemek. Kültür Sanat ve Edebiyat Dernekleri ile işbirliği yapmak."
Evet bu amaç ve çalışmaları kendine rehber edinen: Bozok Edebiyat Sanat ve Kültür Derneği ilimizde kültür sanat adına tüm çalışmalarda örnek Olmayı amaçlıyor.  Dernek Başkanı Arkadaşımız Songül Yurdagül Aksoy geniş bir yelpazeyi amaçladıklarını ifade ediyor. Il ve ilçelerde şube açmayı hedefliyorlar. Çalışmaları ile ülke genelinden ses getirecek programlara imza atacaklarını müjdelediler.İnşallah diyor başarılı çalışmalar temenni ediyoruz.
Dernek Açılışını  Kavurgalı Köyünde 17 Mart Cumartesi Günü yapılacak. Çiğdem Pilavı Programına düzenlenecek. Bu açılışla birlikte Bozok Edebiyat Sanat ve Kültür Derneği resmen Açılışını ilan etmiş olacak. Derneği'mize ve geçici yönetim kuruluna başarılar diliyoruz. Uzun soluklu olur ve güzel programlara imza atarlar inşallah. 8 Mart Kadınlar Günü Programını renklendiren Aşık Ovalı- Mustafa Bilir Hocama, Ozan Neşet İçöz Kardeşime, Erdoğan Bektaş'a, Rıza Doğangönül Ağabeyime ve  bizleri hanesinde misafir eden Fatih Sofrasına- işletme sahibi Tülay Uslu hanımefendiye teşekkür ediyoruz.