Yozgat Valiliği ve Belediye Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen “Gönül Sofrası- Bozok Bereket Kervanı” merkez ve ilçelerde sofraları buluşturmaya devam ediyor. Ramazanın ilk günlerinde Cumhuriyet Meydanından geçerken şöyle düşünmüştüm:” İmkânım olsa Ramazan boyu burada iftar çadırını açar bir ay boyunca henşehrilerimi iftarda buluştururum” diye hayal kurmuştum. Birkaç gün sonra meydanda iftar sofralarının kurulduğunu görünce çok sevindim.
Zengini- fakiri yoksulu, yaşlısı genci, kadını erkeğiyle aynı sofrada buluşturmak ve güzel bir birliktelikle iftar yapmak oldukça sevaptır . Bunu herkes biliyor ve tasdik ediyor. Bu konuda ki hadisler şöyledir.
Bir hadis-i şerifte, “Ramazanda bir misafire oruç açtırana Sırat köprüsünü geçmek kolaylaşır” buyrulur. Yemek yedirmek çok sevapdır. Hele oruçluya yedirmek daha çok sevapdır. Oruç tutanın sevabı kadar sevap alır, oruçlunun sevabından da bir şey eksilmez.
Peygamber efendimiz, “Ramazan ayında bir oruçluyu su ile iftar ettiren, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur” buyurunca da, Ashab-ı kiram, “Su az ve kıymetli iken mi?” diye sual etti. Onlara cevaben ”İsterse nehir kenarında versin, aynıdır” buyurdu.
Yemek yedirmeyi nimet bilmelidir! Hadis-i şeriflerde buyrulur ki:
“Amellerin en faziletlisi, bir müminin ayıbını örtmek, karnını doyurmak ve bir ihtiyacını karşılamak suretiyle onu sevindirmektir.”
“ Allahü Teâlâ, yemek yediren cömertle meleklerine övünür.” Misafir, sofrada bulunduğu müddetçe, melekler, ev sahibine dua eder.”Cennette öyle güzel köşkler vardır ki, bunlar, tatlı konuşan, yemek yediren ve herkes uyurken namaz kılanlar içindir.”
Ramazan ayı gelince büyük şehirlerde iftar çadırlarının kurulduğunu görür çok sevinirdik. Allah Razı olsun bu yılda Yozgat’ımızda böyle bir güzelliğin başlatılmış olması  bizleri çok sevindirmiştir. Birilerinin ileri geri konuşması anlamsız ve beyhudedir. Bu güzelliği kimse  gölgeleyemez.
Katılamamış da olsak “Gönül Sofrasının”  Bereket dolu Kervanına iman ve ihlas desteğimizi verdiğimizi  ifade etmek isteriz. Ne hoş ne güzel başlangıçtır. Zengini fakiri, yetimi yoksulu, kadını kızı, yaşlısı genci herkes koşup geliyor ve iftar sofrasında buluşuyor. Bundan daha güzel bir davet olabilir mi? Neyini tartışacaksınız bu güzelliğin?
Sofraların kurulduğu, tatlı bir telaşın yaşandığı, bürokratı ve memuruyla herkesin koşup geldiği bu güzel birlikteliğe vesile olanlardan Allah Razı olsun…Yozgatımıza da  yakışmıştır. Arzu ederiz ki, tüm zenginlerimiz “ Gönül Sofrasına” – Bereket Kervanına destek olsunlar. Her gün biri üstlensin ve bu güzelliğin daha coşkuyla yaşanmasını sağlasın..Söyler misiniz malını mülkünü mezara- ya da öbür tarafa götüren var mı?
Kim başlatmış olursa olsun sebep olanlardan Allah Razı olsun. Bu mana da Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızı tebrik ediyor çalışmalarının takdir topladığını vurguluyoruz. Gönül Sofrası ilçeleri dolaşıyor, merkez de mahalle mahalle dolaşıp insanları buluşturuyor. İnanan insanlar olarak biz de bundan mutlu oluyoruz.
İftar sofrasına zengini davet edip fakirleri ve gariban halkı unutanlara güzel bir ders değil midir “Gönül Soframız?” Bereket Kervanının sıcak çorbalarla buluşturduğu gönüllerin  mutluluğuna şahit olmak, insanların kardeş olarak kucaklaştığına tanıklık etmek kimi, neden rahatsız etsin ki…?
Allah-u Teâlâ şöyle buyurmaktadır: “Allah’ın kereminden kendilerine verdiklerini (infakta) cimrilik gösterenler, sanmasınlar ki o, kendileri için hayırlıdır; tersine onlar için pek fenadır. Cimrilik ettikleri şey de kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah’ındır. Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır.” (Al-i İmran, 180) Peygamberimiz (s.a.v.): “Allah’ın adına yemin ederim ki, hiç bir cimri cennete giremez!” .
Sonuç olarak ifade edelim ki: Gönül Sofrası” takdir toplamıştır. “Bozok Bereket Kervanı “ çok önemli bir görevi üstlenmiştir. Sebap olanlardan, başlatanlardan devam ettirenlerden Gönül Sofrasına hizmet edenlerden Allah Razı olsun…Hizmeti, emeği, gayreti , alın terini canı gönülden alkışlıyoruz. Yüreğinize sağlık, emeğinize sağlık güzel insanlar, insana hizmet etme  gibi şerefli bir görevi üstlenmişsiniz var olunuz…