Yozgat'ta yaşayan insanların her daim rahatını, konforunu düşünen büyüklerimiz, imkanları seferber edip, birbiri ardına bu kentte yaşayan insanların kullanımına yatırım ve hizmetleri açmaya gayret ediyor.
Yozgat Belediyesi tarafından tesis edilen Çapanoğlu Kentpar, Nohutlu Tepesi'nde Bilal Şahin Sosyal tesisleri, Orman Bakanlığı tarafından yaptırılan Kent Ormanı, yapımı çamlıkta devam eden yeni piknik alanı, Valilik tarafından projelendirilen Spor Vadisi gibi yatırım ve tesislerin tamamı Yozgat insanı için...
Dahası da var...
Henüz düşünce aşamasında ama her mahalleye bir yüzme havuzunun yapılacak olması da yine bu kentte yaşayan insanlara yönelik. Spor Vadisi olarak adlandırılan bölgede yapımı öngörülen açık yüzme havuzu dışındaki bu her mahalleyi bir yüzme havuzu düşünceside aynı planlama dahilinde gündeme geliyor.
Daha önce Yozgat Güreş Eğitim Merkezi de aynı düşünce ile yapıldığından bugün sınırlı sayıda güreşçiyi barındırabiliyoruz, üzerine çıkamıyoruz. Bozok Spor Salonu'da önce uluslararası müsabakalara evsahipliği yapacak ölçekte düşünüldü, sonra ''Yozgat'a bu fazla'' denilip, şimdiki pozisyonunda bırakıldı. 
Yozgat'ta yaşayanlarla sınırlı olarak düşünülen yatırım ve projelerden, Yozgat'ta yaşayanlar dışında kimse kolay kolay faydalanma imkanı bulunmuyor. Ancak, herkesin kullanımına yönelik olarak düşünülen yatırım ve hizmet birimlerinden hem Yozgat'ta yaşayan insanlar yararlanabiliyor, hem de Yozgat dışından turistik seyahate katılanlar yararlanabiliyor. Bugüne kadar bu ayrımı yapamadığımızdan, halen yatırım ve hizmetleri ''Yozgat'a yeterli!'' düşüncesiyle sınırlı tutmakta ısrar ediyoruz.
Bazen ''Aceba biz bize yetiyoruz da ben mi farkına varamıyorum?'' sorusunu sorup, serzenişte bulunmaktan kendimi alamıyorum. Sorduğum bu sorunun yanıtını ararken, ''Mağdem yanlış düşünen benim o halde bu insanlar açtıkları işyerlerini 'iş yok!' diyerek neden kapatıyorlar? Karınlarını doyuramadıklarını ileri sürüp, insanlar neden başka kentlere göç ediyorlar?'' soruları arasında kaybolup gidiyorum.
Polis Meslek Yüksek Okulu'ndaki öğrenci sayısı 500'den bin 500 öğrenciye çıkacak. Hızlı Tren Projesi devam ediyor, er veya geç tamamlanacak. 470 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi inşaatına başlanıldı. Önümüzdeki günlerde Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte Araştırma ve Uygulama Hastanesi devreye sokulacak.  İlk aklıma gelen bunlar, belki dahası da vardır, bilemiyorum.
''Peki bu yatırım ve hizmetler geldiğinde ihtiyaç duyulan yan hizmetler nereden ve nasıl karşılanacak?'' sorusuna kimsenin kafa yorduğu yok. Herkes ''Gelsin, talebe göre arz yaparız!'' düşüncesinde. Hal böyle olunca, talebi oluşturacak oluşumlar olmuyor, olsa bile başkaları bizlerden önce davranıyor.