Son dönemlerde sık rastlanan ve dış yaşantımızı malesef kötü şekilde etkileyen sorunlardan biridir unutkanlık. Hafıza zayıflığının artmasında, çeşitli hastalıkların beraberinde teknelojinin getirdiği bazı olumsuzluklar da ekleniyor ve unutkanlık sorunu baş gösteriyor.
    Unutkanlık sorunu bazen gizli bir depresyondan kaynaklı olabilmekte. Fakat genelde hafıza depomuzun kapasitesinin üzerinde yükleme yapıldığı için unutkanlık olayı gerçekleşiyor.
    Birde elektronik aletlerle sıkı sıkıya bağlı olan kimselerde bir cins enerji problemi oluşmakta ve bu aletlerin sık sık kullanımı ile unutkanlık gerçekleşmekte.
    Hafızamızı geliştirmek için günlük yaşamda basit önlemler alabiliriz. Bunlar satranç, dama, puzzle, bulmaca gibi uğraşlardır. Burundan solunum yapmak beyine daha fazla oksijen gitmesini sağlar, mümkün olduğunca burundan nefes alıp verin. Beyninizi dolu hissettiğiniz zamanlarda bol bol uyuyup bitki çayları içmeye özen gösterin.
    Şifalı bitkiler ile çeşitli şekillerde unutkanlıktan kurtulmanız mümkün, işte bunlardan bazıları şöyle.
    1 bardak kaynayan suya 10 gram biberiye koyun, 10 dakika beklettikten sonra demlenen biberiye çayını 2 kerede tüketin.
    Her gün bir avuç kuru üzümün çekirdekleriyle birlikte tüketin. Bunun yanında 5 adet fındık, ceviz ya da bademi dönüşümlü olarak tüketin.
    1 bardak kaynar suya 5-10 gram kadar karanfil koyup 10 dakika demlenmeye bırakın. Bu şifalı bitki çayını günde 2 defa tüketin.
    Badem, ceviz ve fındık içinde bulundurduğu bazı enzimler sayesinde unutkanlık sorununuza çözüm getirecektir. Bunun yanı sıra yukarıda tarifi verilen biberiye ve karanfil çaylarıda hafızanızın güçlenmesine yardımcı olacaktır.
    Bunun yanı sıra karanfil çayının alternatifi olarak yeşil çayın içine bir kaç tane karanfil koymakta gün içinde zihninizi açık tutacaktır.
    1 bardak kaynar suya, 5-10 gram oğul otu yaprağı ufalanarak koyun. 10 dakika bekletilen karışımdan günde 3 bardak için.
    Son olarak bir çok derde şifa olan zencefil ile balı karıştırın bu karışımdan günde 3 tatlı kaşığı tüketin.