Bugüne kadar kaybettiklerimizin sayısını hatırlamak bile istemiyorum. Hergün, her yıl bir şeyler eksiliyor, Yozgat'tan alıp başını gidiyor. Bu durum ne zamana kadar devam edecek, bu gidişata kim ''Dur'' diyecek, orası meçhul, bekliyoruz.
Dün ajanslara düşen haber karşısında ''Yuh yani!'' demekten kendimi alamadığımı peşinen söyliyeyim. Aktardığım da sizlerin de daha fazlasını söyleyerek, şaşıracağınızdan, ''Bu kadarı da olmaz!'' diyeceğinizden eminim.
Haber, doğal yaşamla ilgili. Yozgat'ta uçmakta zorlanan bir Şahin bulunarak, Yozgat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'ne teslim edilmiş. Kurum, gerekli müdahaleyi yapamadığı için, komşumuz Kırıkkale iline göndermiş...
Türkiye'nin ilk milli parkı Yozgat Çamlığı'nda yaban hayvanlarının tedavisinin yapıldığı bir ''Rehabilitasyon Merkezi'' mevcuttu. Yaralı hayvanların tedavisi veteriner hekimler tarafından yapılıp,  bu merkezde bir süre bekletildikten sonra doğal yaşama bırakılıyordu.
Bu merkezin ünü öyle fazlaydı ki, Türkiye'nin farklı bölgelerinde bir şekilde yaralanan yaban hayatının canlıları Yozgat'a tedavi için gönderiliyordu. Tedavileri yapılan hayvanlar, merkez de doğal bir hayvanat bahçesi görevini de üstleniyor, çocuklar ilgi gösteriyordu.
Bu merkezin ününden de faydalanarak, Yozgat'ta daha kapsamlı bir ''Yaban Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'' kurulması noktasında da bir çalışmanın yapılmasına yönelik hazırlamış olduğum proje taslağı ilgililer tarafından bakanlığa ulaştırılmış, ne yazık ki proje Yozgat yerine Bursa'da hayata geçirilmiş, durumda.
Bizim hazırladığımız bir projeye başkaları sahip çıkıp, kendi bölgelerinde hayata geçirilmesi noktasında hiç bir şeyin yapılmamış olmasının burukluğunu içime attım ama elimizdeki küçük çaplı bir rehabilitasyon merkezine dahi sahip çıkamayışımız karşısında şaşırdım, üzüldüm.
Şimdi biz Kayseri'ye gidiyoruz. Erciyes'te yapılan tesisleri gezeceğiz, bu tesislerden hangilerinin Yozgat'a yapılabilir olduğuna bakacağız. Uygun olanlarla ilgili olarak projeler hazırlayacağız. Hayata geçirilmesi yönünde da çalışmalar yapacağız.
Şimdi size soruyorum; 4 tane yaban hayvanını barındırıp, tedavisini yapmaktan aciz kalan ve elindeki merkezi kapatıp, orman varlığının bile tartışma konusu olduğu bir ile yaban hayvanlarını tedavi için gönderen kurum ve kuruluşa sahip Yozgat'ın hazırlanacak yeni projeleri sahiplenebileceğini düşünebiliyor musunuz?...
Ben düşünemiyorum...
Eğer, Yozgat bunun hesabını soramıyor, sorgulamaktan uzak kalıyorsa, bugün Kayseri'ye sadece turistik bir gezi yapmış olacağız. Aramızda belki Kayseri'ye gidmesine karşılık, Erciyes'i görmemiş olanların burasını görmesini sağlayacağız, bol bol hatıra fotoğrafları çektirip, döneceğiz.
Sonrasında mı; bu günün anısını da  hafızalarımıza ve albümlerimize havale edeceğiz.