On bir ayın sultanı diye ifade ettiğimiz ramazan ayına kavuşmanın şu ikinci gününde ramazan ayı heyacanı kalplerimizi sardı. Gerçekten müslümanlar için bulunmaz güzellikler vardır ramazan ayında..
Başta oruç ibadeti ve nefsimize hakim olabilmenin büyük manası vardır. Sahurla başlayan sabah namazıyla gönülleri huzura doğru götüren öğle ve ikindi namazlarıyla cemaat olmanın camilerde daha fazla buluşmanın heyacanını yaşatan akşam ve iftar sevincini ailemizle dostlarımızla bizlere yaşatan yatsı ve teravih namazıyla doruk noktasına ulaşılan oruç ibadeti gerçekten ne güzel bir ibadet ve kulluğun ALLAH a arzedilmesi.
Gündüzünde ALLAH  rızası için yemeden içmeden kesilen bir ruh güzelliği ve günahlara karşı ben oruçluyum şuurunun her zaman yanımızda ve bizimle olması bütün azalarımızla oruç ibadetinin yaşanması dilimizi daha dikkatli kullanmanın güzelliği ve kuran okumayla bütünleşmesi  gözümüzü haramlardan uzak tutulup şeytandan ve vesveselerinden uzak olunması.
Yardımlaşmanın birlik ve beraberliğin dostluk kardeşlik ve arkadaşlığın sevgi saygı  gibi manevi değerlerin en fazla olduğu fitre ve zekat ibadetleriyle ramazan ayının manasının en yüksek değere ulaştığı ve bütün bu manevi atmosferi bayramda bayramlaşma ve akraba komşu ziyaretleriyle bir bütün haline getirdiğimiz mübarek ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. 
Rabbimizden duam bu manevi atmosferin bizlere ailemize sevdiklerimize beldemize şehrimize vatanımıza bütün islam alemine hayır ve güzellikler getirmesidir. ALLAH yerine getirmeğe gayret ettiğimiz ibadetlerimizi kabul eylesin ve bizi razı olduğu kullarının arasına ilhak eylesin.  
GAYRET ÇABA BİZDEN RAHMET BEREKET RABBİMİZDEN OLSUN...