ÖNCELİKLE şunu ifade edelim ki: Cumhur İttifakında hayır vardı. Bu ittifakı milletin çoğunluğu alkışlamaktaydı. Yasal olmasa da iki partinin ( Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin) Temsilcileri bir araya gelip bu konuyu enine boyuna tartışmalıdır. İnadı ve zıtlaşmayı  millet hoş karşılamamaktadır. Bilinmesini isteriz. Cumhur İttifakı milletin hayrınadır. Say'ın Bahçeli de  yiğitçe bu ittifakın arkasında durmaktadır.
Mahalli Seçimlerde ittifak- birliktelik zor diyorsanız oturup şunu konuşabilirsiniz. Ak Partinin güçlü olduğu illerde Ak Partiye destek olalım; Milliyetçi Hareket Partisinin güçlü olduğu illerde MHP' ye destek olalım kararı alabilirsiniz.  Bunu il başkanları ile görüşüp kararlaştırabilirdiniz. Görüşmelerin sonlandırılması milleti üzmüştür. Bunu yüksek sesle dile getiriyoruz. Bu birlikteliğe milletin desteği vardır göz ardı edilmemelidir.
Terör olayları, Ekonomik saldırılar ve FETO ile mücadele de siyasi iktidarın güçlü olması ve dik durması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyet'inin güçlü ve dirayetli iktidarlara ihtiyacı var. Maalesef bu konularda muhalefet Yapıcı değil Yıkıcı davranıyor. Kimse kusura bakmasın böyle bir muhalefetin ülkeye yararı olmaz zarar-ı olur, RTE düşmanlığını Türkiye TC ve Türk devleti düşmanlığına dönüştürenlerle bir yere varılamaz. Kimse kusura bakmasın bunun adı vatanseverlik de değildir...
Gelelim Belediye Başkanlığı Adaylıklarına: Aslında Say'ın Cumhurbaşkanı bunun çerçevesini çok iyi çiziyor? Halk için Çalışacak, halkı top yekün kucaklayacak, ehliyet ve liyakat sahibi Başkan Adayları  diyor. Çerçeve bu; kriterler de bu, başkan adayında bu vasıflar yer almalı. Toplumdan kopmuş halkı küçümsemiş, halkla kavgalı, ehliyet ve liyakati olmayan zatların adı bile geçmemeli!..
Yozgat'ta Ak Partinin kazanma şansı halen yüksek. MHP'nin şansı yok mu? Kesinlikle MHP iyi bir adayla Belediye başkanlığına da yakındır. İki Partinin de şansı olduğuna göre yukardaki Özellikleri üzerinde taşıyan adayın kazanma şansı daha da yüksektir,  öyle değil mi?
Aday adaylarını İsim  isim saymayalım buna gerek de yok. Akıl da vermeye gerek yok: Adayınızı nasıl belirlersiniz genel bir kamuoyu yoklaması  yaparsınız, Teşkilatlarınızla oturup bunu değerlendirirsiniz, şehrinize en güzel şekilde hizmet edebilecek halkı kucaklayacak  Ada'yı tesbit edersiniz. Kişinin aday Adaylığı yoksa bile ikna eder hizmete çağırırsınız. Sonra isminde karar kıldığınız Ada'yı genel merkeze empoze eder, hatta Israr edersiniz. Tabi bunları Adil tarafsız bir şekilde halkın hayrına yapmanız gerekir. Bunu vatanseverlik görevi addetmeniz Lazım!..
Diyeceksiniz ki bu kadar ince eleyip sık dokumaya ne gerek var? Ben de derim ki o zaman sizin oralarda ne işiniz var? Üç Kuruş menfaat için milletin geleceği ile oynanır mı arkadaş? Bunun vebalı Sorumluluğu günahı yok mudur? Şimdi birileri Alınacak, bizi itham edecek çok iyi tahmin edebiliyorum. Ama arkadaş koskoca bir şehir birilerinin kaprisine, ihtirasına ve hırslarına teslim edilemez. Bunun vebalini sizden Çocuklarınız soracaktır diye düşünüyorum.
Son bir not daha düşeyim: Yozgat'ı hiç bir parti  çantada keklik olarak görmesin! Bir zamanlar Yozgat'ta 6 - 0, 5- 0 , 4- 0  gibi net bir sonuç alan parti son seçimi 2-1-1 yaparak ilginç sonuçla karşılaştı. Demek ki artık halk adam seçmeye başladı? Sanırım ne dediğim Anlaşılıyor. Yani siz kimi aday yapsak kazanırız  diye düşünürseniz yanıldığınızı çok net görürsünüz. Konuyu uzatmaya gerek yok. Sizin hedef kitleniz halk!.. Buyrun tarafsız ve dürüstçe adilce bir anket yaptırın halkın kararı sizi doğru yola ulaştırır... Sözün özü bu...Biz kimseden yana değiliz; biz Yozgat ve Yozgat halkından yanayız herkes defterine bu notu düşsün...